Svet 4

29.05.2024.

23:42

Zelenski: Odgovorićemo Putinu, sigurno

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je danas da se Ukrajina sprema za dalje neprijateljske aktivnosti na frontu i jasno razume koje zadatke ruski predsednik Vladimir Putin postavlja svojoj vojsci i u koje svrhe.

Izvor: Tanjug

Zelenski: Odgovorićemo Putinu, sigurno
Profimedia

Podeli:

"Mi ćemo mu sigurno odgovoriti. Danas sam dobio i izveštaje od vrhovnog komandanta, načelnika Generalštaba i ministra odbrane o trenutnoj situaciji na frontu. Fokus je na svim pravcima, posebno ka Pokrovsku i Kurahovu u Donjeckoj oblasti, kao i u Kupjansku i drugim pravcima u Harkovskoj oblasti", rekao je Zelenski u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je istakao da Ukrajina priprema diplomatske odgovore na pokušaje Rusije da potkopa Samit mira, koji počinje za dve nedelje.

"Rusija više nije u poziciji da poremeti samit, iako se veoma trudi da to učini. Vrši pritisak na lidere, otvoreno preti raznim državama destabilizacijom. I to je jedna od posledica toga što svet daje terorističkoj državi previše vremena", zaključio je Zelenski, napominjući da se skoro stotinu država i međunarodnih organizacija pridružilo Ukrajini "u ovom globalnom naporu".

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: