Svet 3

28.05.2024.

11:22

Medvedev jasno poručio: "Samo pobeda"

Rusiji je potrebna samo pobeda u vojnoj operaciji i ona će do nje uskoro doći, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev tokom posete vojnom poligonu Pesočnjenski u Lenjingradskoj oblasti.

Izvor: Sputnjik

Medvedev jasno poručio: "Samo pobeda"
Profimedia

Podeli:

"Uveren sam da ćemo zahvaljujući vojnicima kao što ste vi, zahvaljujući budućim oficirima, postići rezultate koji su nam potrebni u bliskoj budućnosti… I vama su jasni ovi rezultati – potrebna nam je samo pobeda i pobedićemo", rekao je Medvedev u razgovoru sa vojnicima.

On je zahvalio i građanima koji pomažu frontu, između ostalog i kupovinom dronova, dodajući da na ovaj način Rusija pomaže borcima da pobede na frontu.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije dodao je da je sada "u suštini cela zemlja dobrovoljac".

Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je o početku vojne operacije 24. februara 2022. godine. Među svojim ciljevima, šef države je naveo demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine, kao i zaštitu civilnog stanovništva Donbasa od genocida, kao i likvidaciju antiruske enklave koja se stvara na teritoriji Ukrajine i preti Rusiji.

U januaru 2023, Putin je nazvao cilj vojne operacije: da se zaštite ljudi i sama Rusija od pretnji koje pokušavaju da se stvore na susednim istorijskim teritorijama Rusije.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: