Svet 0

27.05.2024.

19:17

Priznao je: "Tragična greška"

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao da cilj vazdušnog napada Izraela na oblast Rafe na jugu Pojasa Gaze u kom su poginule desetine palestinskih civila nisu bili civili i da će biti istražen.

Izvor: Tanjug

Priznao je: "Tragična greška"
Profimedia

Podeli:

Netanjahu je u govoru u parlamentu, koji je prekidan uzvicima opozicionih poslanika, istakao da će Izrael istražiti do kraja kako je došlo do ubistva u tom slučaju, navodeći da je očigledno reč o grešci, jer izraelska vojska nije ciljala civile, preneo je Rojters.

"Iz Rafe smo već evakuisali oko milion civila i, uprkos našem najvećem naporu da ne nanesemo njima štetu, nažalost je došlo do tragične greške", naveo je Netanjahu.

Broj Palestinaca poginulih u izraelskom napadu na kamp za raseljene u gradu Rafi povećao se na 45, a među ubijenima su najmanje polovina žene, deca i stariji ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Gaze.

Palestinska agencija Vafa (Wafa) javila je da je u nedelju uveče najmanje osam raketa pogodilo šatore u severozapadnom delu Rafe, gde su smešteni raseljeni Palestinci.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: