Svet 0

26.05.2024.

15:06

Predsednik Dume oštro poručio: Zelenski strahuje, vratite se kućama

Volodimir Zelenski je u potpunosti izgubio legitimitet, on nema više pravo da govori u ime Ukrajine a bilo koji sporazum sa nelegitimnim predsednikom je nevažeći i u budućnosti može biti osporen, rekao je predsednik Dume Vjačeslav Volodin.

Izvor: Sputnjik

Predsednik Dume oštro poručio: Zelenski strahuje, vratite se kućama
Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Podeli:

On je konstatovao da je Zelenski, odlažući predsedničke izbore, uzurpirao vlast a od 21. maja u potpunosti je izgubio i ostatke svog pseudolegitimiteta.

Kako je istakao, petogodišnji mandat Zelenskog je istekao i bilo kakvo pozivanje na ratno stanje je u suprotnosti sa ustavom Ukrajine.

"Ukrajinci mobilisani na osnovu nezakonitih odluka sada treba da se vrate kućama – Zelenski nema legitimitet, ne može da izdaje naređenja. Narod Ukrajine je jedini izvor vlasti u zemlji a on je talac u rukama diktatora-marionete. To svi treba da shvate: i u Ukrajini i van njenih granica. Pre svega lideri evrpskih država", napisao je predsednik Dume na Telegramu.

On je ocenio da je glavni razlog za odlaganje predsedničkih izbora bio strah Zelenskog da ne izgubi vlast.

"On nema prava da proglašava mobilizaciju, šalje ljude u rat, da donosi bilo kakve odluke. Oni koji ne znaju zakon treba da shvate da ih to ne oslobađa odgovornosti", rekao je Volodin i dodao da je Ukrajina prestala da postoji kao pravna država od 2014. godine.

Pre deset godina, Vašington i Brisel su uz pomoć nacista izveli krvavi prevrat. Rukovodeće položaje zauzeli su banditi i nacisti, a one koji se nisu slagali sa njima slali su u zatvor, ubijali, spaljivali, podsetio je ruski zvaničnik.

"Kako rezultat toga u Ukrajini su izdali nacionalne interese, ekonomija je uništena, građani lišeni prava da utiču na sopstvene živote i planiraju sviju budućnost", zaključio je Volodin.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: