Svet 27

26.05.2024.

10:10

Uništen slavni ruski tenk: Posada iz očaja bežala, nije im bilo spasa VIDEO

Pripadnici 47. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Donjeckoj oblasti uništili su još jedan savremeni ruski tenk T-90 Proboj, javila je u subotu na Telegramu udarna jedinica dronova ove brigade.

Izvor: Jutarnji.hr

Uništen slavni ruski tenk: Posada iz očaja bežala, nije im bilo spasa VIDEO
Profimedia

Podeli:

Rusi tvrde da je ovaj tenk najnaprednije oklopno vozilo na svetu, pogodno za savremeno ratovanje.

Tenk je uništen dok je njegova posada očajnički pokušavala da pobegne ukrajinskim dronovima. U jednom trenutku su počeli da okreću kupolu na sve strane pokušavajući, bar se čini, da se odbrane. Lokacija i vreme uništenja tenka nisu saopšteni, a autentičnost snimka još nije nezavisno potvrđena.

Napominje se da je svih šest tenkova uništeno u pokretu, od kojih su dva odmah detonirala, još dva su izgorjela pri ponovnom udaru, dok dva nisu izgorjela.

"U ovom slučaju, naš dron kamikaza je udario u motor i zaustavio tenk. Neko iz susednih jedinica je oštetio gornji deo kupole, oštetivši optiku za navođenje. Tada je nekoliko prijateljskih jedinica pokušalo da spali tenk, ali nisu uspeli. Umorili smo se. posmatranja, pa je jedan od naših (dronova) pilota odlučio da pokaže majstorsku klasu preciznim udarcem između kupole i trupa", saopštila je brigada.

Dron je zlokobno lebdeo oko rezervoara nekoliko sekundi, a zatim je zadao poslednji udarac. Tenk je uništen, a sudbina posade nije poznata.

Podeli:

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi lažu, Su-57 je beskoristan?

Vest da su ukrajinske oružane snage oborile ruski Su-57 predstavljena je kao “čudo”, ali sve je više onih koji tvrde da je ta letelica beskorisna.

13:53

19.6.2024.

1 d

Podeli: