Svet 3

26.05.2024.

11:36

Tramp izviždan na skupu: "Tiranin, to si ti"

Bivši američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp više puta je izviždan dok se obraćao na Nacionalnoj konvenciji Libertarijanske partije, a okupljeni su mu uputili i uvrede i osudili njegovu politika protiv korona virusa.

Izvor: Tanjug

Tramp izviždan na skupu: "Tiranin, to si ti"
Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana

Podeli:

To je bio redak slučaj da se Tramp suočio sa otvoreno neprijateljskim skupom jer je navikao da se obraća na skupovima na kojima dobija veliku podršku, prenosi AP. Tramp je pohvalio okupljene na konvenciji kao "velike pobornike slobode" i nazvao američkog predsednika Džozefa Bajdena "tiraninom" i "najgorim predsednikom u istoriji SAD", na šta su pojedinci iz publike uzvratili uzvicima "To si ti", navodi agencija.

Pošto su se uvrede na njegov račun nastavile, Tramp je rekao da Libertarijanska partija ne želi da pobedi i da pojedini njeni članovi žele da "nastave da dobijaju svojih tri odsto glasova svake četiri godine".

Kandidat libertarijanaca Geri Džonson osvojio je oko tri odsto glasova 2016. godine, a kandidatkinja Džo Jorgensen dobila je samo nešto više od jedan odsto na izborima 2020. godine. Libertarijanci će izabrati svog kandidata za Belu kuću tokom konvencije koja se završava danas.

Nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi u petak je održao govor na konvenciji Libertarijanske partije. Libertarijanci uglavnom ne podržavaju Trampa, a to što mu je upućen poziv da se obrati na konvenciji izazvalo je podele unutar te stranke.

Libertarijanska stranka promoviše građanske slobode, politiku protiv intervencionizma, kao i ograničavanje uloge vlade, navodi AP.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Pogođena "Gvozdena kupola": Gube totalni rat?

Američki zvaničnici su ozbiljno zabrinuti da bi, u slučaju potpunog rata između Izraela i Hezbolaha, militantna grupa koju podržava Iran mogla da nadvlada izraelsku protivvazdušnu odbranu na severu.

22:12

20.6.2024.

1 d

Podeli: