Svet 1

23.05.2024.

14:40

Rusija došla u posed "formule mira"?; U njoj fali najbitnija tačka

Rusija je saopštila da raspolaže predlogom saopštenja sa "samita o Ukrajini" u Švajcarskoj koja sadrži 9 od 10 tačaka tzv. formule mira ukrajinskog predsednika Volodimjira Zelenskog.

Izvor: Novosti.rs

Rusija došla u posed "formule mira"?; U njoj fali najbitnija tačka
Shutterstock/PhotoJuli86

Podeli:

Naime, tačka koja nedostaje je tačka o utvrđivanju okončanja borbenih dejstava, saopštila je Marija Zaharovva, portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ona je objasnila da je to predlog izjave koja će na konferenciji biti predstavljena učesnicima radi potpisivanja, tačnije, usvajanja. 

 

Više o situaciji na Istočnom frontu pratite UŽIVO u našem blogu.

"Dajemo nalog našim ovlašćenim predstavnicima da ove okvire razrade (misli se na mirno rešenje) tokom serije tematskih konferencija i sastanaka koji će se održati u narednim mesecima. Oni će biti posvećeni sledećim temama," citirala je Zaharova.

Ona je dodala da je nakon ovoga pobrojano devet od deset tačaka iz takozvane formule mira Zelenskog.

Prema njenim rečima, u predlogu dokumenta nedostaje samo deseta tačka formule Zelenskog – "o utvrđivanju završetka borbi" u međunarodnom sporazumu.

"Iz ovoga proizlazi da ni o kakvoj promeni pristupa organizatora takozvanog samita u Švajcarskoj i o navodnoj novog agendi uopšte nema ni reči," zaključila je Zaharova.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: