Svet 0

05.03.2024.

18:43

NATO avioni krenuli ka ruskoj granici; Lovac poslat u presretanje

Borbeni lovački avion Su-27 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije (VKS) ispratio je avion tipa AVAKS i dva lovca francuskog vazduhoplovstva iznad Crnog mora.

Izvor: Tanjug

NATO avioni krenuli ka ruskoj granici; Lovac poslat u presretanje
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Podeli:

Ruski lovac ih jesprečio da naruše državnu granicu Ruske Federacije, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane (MO).

Prema ruskom ministarstvu odbrane, ruski sistemi kontrole vazdušnog prostora iznad Crnog mora otkrili su danas tri vazdušna cilja koji lete ka ruskoj državnoj granici, prenosi TAŠ.

"Da bi se sprečilo narušavanje državne granice Ruske Federacije, lovac Su-27 iz sastava dežurnih eskadrila protivvazdušne odbrane podignut je u vazduh", saopštilo je rusko MO.

Ruska agencija navodi da je posada ruskog lovca identifikovala vazdušne ciljeve kao E-3F, avion za otkrivanje i kontrolu radara dugog dometa (AVACS) i dva višenamenska lovca Rafal iz sastava francuskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

Ministarstvo odbrane Rusije je navelo da je strani vojni avion, pri približavanju ruskom lovcu, skrenuo sa državne granice Ruske Federacije i napustio vazdušni prostor iznad Crnog mora.

U saopštenju ruskog MO se navodi da je let ruskog lovca izveden u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, bez prelaska vazdušnih puteva ili opasnog približavanja avionima strane države.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: