Svet 9

16.05.2024.

10:06

Isplivali dramatični snimci: Fico prilazi, pruža ruku i pada. Obezbeđenje skače, Fica vuku VIDEO

Na društvenim mrežama osvanuli su novi snimci jučerašnjih dramatičnih trenutaka, kada je pucano na slovačkog premijera Roberta Fica.

Izvor: B92.net

Isplivali dramatični snimci: Fico prilazi, pruža ruku i pada. Obezbeđenje skače, Fica vuku VIDEO
Tanjug/Radovan Stoklasa/TASR via AP)

Podeli:

Kako se vidi na tim snimcima, slovački premijer prilazi zaštitnoj ogradi iza koje se nalazi više desetina ljudi, pruža ruku, a u tom trenutku atentator vadi pištolj, uperen u Fica, i ispaljuje više hitaca.

Fico potom pada, a obezbeđenje skače na, kako se vidi, starijeg čoveka, obučenog u svetlu košulju. Snimak je usporen tako da se praktičpno može videti svaki sekund događaja koji je šokirao ne samo SLovačku, već i ceo svet.

Objavljen je i još jedan smimak, na kom je prikazano kako pripadnici obezbeđenja praktično vuku upucanog slovačkog premijera ka službenom vozilu. Fico je uspeo da par puta nogama dodirne zemlju, ali je na dalje odnesen do kola.

Pripadnici obezbeđenja su ga vukli, držeći ga ispod pazuha.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Svet

Mađarska uzvraća udarac Evropskoj uniji

Mađarska će blokirati fondove Evropske unije za zemlje članice koje su poslale municiju u Ukrajinu dok Kijev ne dozvoli da nafta ruske kompanije Lukoil prođe kroz naftovod na njenoj teritoriji, saopštio je u utorak mađarski ministar spoljnih poslova.

21:43

23.7.2024.

1 d

Podeli: