Svet 3

14.05.2024.

9:52

"Pao" ruski general FOTO

Uhapšen visoki zvaničnik ruskog Ministarstva odbrane Jurij Kuznjecov, javlja Raša tudej.

Izvor: B92.net, Tanjug, RT

"Pao" ruski general FOTO
Profimedia

Podeli:

Portparolka Istražnog komiteta Ruske Federacije Svetlana Petrenko je rekla da je Glavna istražna uprava Istražnog komiteta Rusije pokrenula krivični postupak protiv Kuznjecova i da se on sumnjiči za primanje mita u velikom iznosu, prenosi Interfaks.

Kuznjecovu je određen pritvor. On je bio na funkciji načelnika Glavne kadrovske uprave Ministarstva odbrane Rusije i po činu je general-potpukovnik.

Istraga je utvrdila da je Kuznjecov u periodu 2021-2023. godine, kao načelnik Osmog direktorata Generalštaba Oružanih snaga Rusije, "primio mito od predstavnika komercijalnih struktura za obavljanje određenih radnji u njihovu korist".

Tokom pretresa osumnjičenom su oduzeta novčana sredstva u rubljama i stranoj valuti u iznosu većem od 100 miliona rubalja, zlatnici, kolekcionarski satovi i luksuzni predmeti, navela je Petrenko.

Krajem prošlog meseca zamenik ministra odbrane Rusije Timur Ivanov uhapšen je pod optužbom da je primio mito od milijardu rubalja.

Ivanov, koji je bio zadužen za vojno-gradjevinski kompleks, tereti se da je počinio krivično delo kada je stupio u kontakt sa trećim licima radi primanja mita u posebno velikim razmerama, u vidu pružanja usluga prilikom obavljanja poslova za potrebe ministarstva.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Evropa gori: Srbija je sledeća

Početak juna doneo je prvi toplotni talas istočnom Mediteranu i vrela vazdušna masa zahvatila je Grčku, Tursku, Kipar. Od danas se ova vrela vazdušna masa kreće i prema našem području.

12:43

6.6.2024.

1 d

Podeli: