Svet 1

14.05.2024.

9:49

Ukrajina na kolenima; "Ako nas pogode navođenom bombom to će biti masovna grobnica" VIDEO

Ruske snage su pokrenule žestoku vatru na pogranični grad Vovčansk, koristeći kombinaciju vazdušnih napada, klizećih bombi, naoružanih dronova i teške artiljerije.

Izvor: Index.hr

Ukrajina na kolenima; "Ako nas pogode navođenom bombom to će biti masovna grobnica" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Ukrajinski vojnici podelili su sa Skaj njuzom snimke ruskog napada na grad Vovčansk. Na snimkama se vide grupe od po tri vojnika koje trče gradom "Dolaze u ovakvim grupama od tri do pet vojnika", rekao je Denis, zapovednik izviđačke jedinice.

"Napreduju u rezidencijalnom području Vovčanska i useljavaju se u tuđe kuće. Ovo je tek prvi talas... Testiraju našu odbranu, pripremaju artiljeriju. Kad potpuno uđu u grad, dovešće rezerve", objašnjava Denis.

"Borićemo se u ovim teškim uslovima svim sredstvima", rekao je vojnik Andrij i dodao: "jednostavno nemamo drugog izbora jer iza nas ostaju naši domovi, naše porodice, naša deeca".

"Grad nije bio spreman"

Drugi snimak koji je Skaj njuzu pokazao Denis prikazuje apokaliptične prizore dima koji se spiralno diže u vazduh sa više mesta širom Vovčanska.

"Grad nije bio spreman za ovo bombardiranje", rekao je i dodao:

"Ako nas pogode navođenom bombom... to će biti masovna grobnica".

Denis je bio viši policijski oficir, a zatim advokat pre nego što je Rusija pokrenula rat. Zatim se, kao i mnogi drugi civili, dobrovoljno prijavio za obranu svoje zemlje i od tada se bori.

Denis je javno izrazio frustraciju zbog, kako veruje, neuspeha Ukrajine da osigura bolju obranu severoistočne granice s Rusijom minama i utvrđenjima.

"U petak smo videli prve proboje linije državne granice od strane neprijateljskih oklopnih vozila - to je bio početni nalet". Mi se borimo za slobodu i istinu. Mi dobrovoljno branimo svoje interese, interese naše države. I verujemo da tu istinu treba govoriti," rekao je Denis.

On je poslao poruku ukrajinskim vrhovnim zapovednicima.

"Verujte svojim vojnicima, svojim oficirima. Verujte onima na terenu. Dajte im priliku, dajte im pomoć, dajte im priliku da brane ovu zemlju. Ovde ima puno ljudi koji su dobrovoljno došli dati život za ovu zemlju. Zapovedništvo ih treba poštovati, verovati im i omogućiti im da rade svoj posao", zaključio je Denis.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: