Svet 2

14.05.2024.

14:42

Na hiljade vojnika je spremno; Hitno se oglasio Vašington: Biće to ogromna greška

SAD procenile da je Izrael nadomak Rafe, najjužnijeg grada u Pojasu Gaze, razmestio vojnike u broju "dovoljnom da pokrene punu ofanzivu".

Izvor: Beta

Na hiljade vojnika je spremno; Hitno se oglasio Vašington: Biće to ogromna greška
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Podeli:

Međutim, visoki američki zvaničnici nisu sigurni da li je odluka o tome doneta, rekla su za CNN dvojica zvaničnika američke administracije.

Bela kuća veruje da bi izraelska kopnena ofanziva na Rafu bila velika greška i hitno radi na uspostavljanju prekida vatre, izjavio je u ponedeljak savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven.

U izveštaju CNN se navodi da administracija Džozefa Bajdena nije sigurna da li je Izrael doneo odluku o napadu na Rafu, posle upozorenja američkog predsednika prošle nedelje da će takav potez podstaći SAD da mu zaustavi dodatne isporuke oružja.

Izrael je naredio evakuaciju stanovnika iz nekih delova tog grada koji izraelska vojska označava poslednjim velikim uporištem Hamasa u Gazi.

Procenjuje se da je iz Rafe otišlo više od 350.000 ljudi, ali su stotine hiljada ostale u tom gradu.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: