Svet 0

13.05.2024.

21:16

Erdogan potvrdio: Da, leče se kod nas

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je više od 1.000 članova Hamasa trenutno hospitalizovano u Turskoj, potvrdivši time da ne smatra tu palestinsku islamističku organizaciju terorističkom.

Izvor: Beta

Erdogan potvrdio: Da, leče se kod nas
EPA-EFE/MICK TSIKAS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Podeli:

"Tako mnogo članova Hamasa je ubijeno. Čitav Zapad ih napada svim vrstama oružja i municije", rekao je turski lider novinarima i ponovio da je Hamas organizacija otpora, prenosi Frans pres.

Erdogan je posle razgovora sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom u Ankari takođe rekao da mu je žao što Grčka smatra Hamas terorističkom organizacijom.

Hamas ima kancelariju u Turskoj otkako je ta zemlja doprinela postizanju sporazuma da se posle pet godina zatočeništva oslobodi oteti izraelski vojnik Gilad Šalit u zamenu za više od 1.000 Palestinaca iz izraelskih zatvora, javljaju izraelski mediji.

Tu organizaciju, koja ima podršku Irana, Izrael, SAD, Velika Britanija, Australija, Kanada i Evropska unija, pored ostalih zemalja smatraju terorističkom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: