Svet 0

13.05.2024.

19:05

Tramp pridobio "neodlučne"; Pobeda gotovo neizvesna?

Glasovi u sedam ''neodlučnih'' američkih država najverovatnije će odlučiti ishod predstojećih predsedničkih izbora u SAD, na kojima su glavni kandidati predsednik Džozef Bajden i bivši predsednik Donald Tramp.

Izvor: Tanjug

Tramp pridobio "neodlučne"; Pobeda gotovo neizvesna?
Shutterstok/vasilis asvestas

Podeli:

U neodlučujuće države ubrajaju se Arizona, Džordžija, Mičigen, Nevada, Severna Karolina, Pensilvanija i Viskonsin.

U istraživanju koje su zajednički sproveli Njujork Tajms, koledž Sijena i Filadelfija Inkvajerer, navodi se da Tramp vodi kod registrovanih birača u šest od sedam država, odnosno u svakoj osim u Viskonsinu.

Situacija je nešto drugačija među biračima koji se još nisu registrovali za glasanje, gde Bajden vodi u Mičigenu, i veoma malo zaostaje u Viskonsinu i Pensilvaniji.

I pored toga što je Bajden pobedio u svim ovim državama na izborima 2020, pobede u Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu bile bi dovoljne da pobedi na izborima, računajući i pobede u državama koje su tradicionalno naklonjene demokratskim kandidatima.

Rezultati istraživanja bili su slični i u hipotetičkom izboru između Bajdena, Trampa i nezavisnog kandidata Roberta F. Kenedija Mlađeg, koji bi, prema istraživanju, osvojio 10 odsto glasova u svakoj od država.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: