Svet 0

05.03.2024.

9:20

Sneg napravio totalni haos; Uništene kuće, poginulo 35 osoba VIDEO

Najmanje 35 osoba je poginulo, a na desetine povređeno nakon ledene kiše i neočekivanog snega koji su tokom vikenda pogodili udaljena područja Pakistana.

Izvor: Index.hr

Sneg napravio totalni haos; Uništene kuće, poginulo 35 osoba VIDEO
Profimedia

Podeli:

Među poginulima je 22 dece, od kojih su mnoga uništena klizištima koja su zatrpala njihove domove, saopštili su zvaničnici za upravljanje katastrofama.

Ekstremni vremenski uslovi pogodili su severne i zapadne regione Pakistana, zakrčivši puteve i stotine domova. Sneg u martu u Pakistanu je neobična pojava, s obzirom na normalno vlažnu klimu. Muštak Ali Šah, bivši direktor meteorološkog odeljenja zemlje, pripisao je neobične uslove klimatskim promenama.

Obilne kiše u potpunosti su uništile najmanje 150 kuća i delimično oštetile 500 drugih, uglavnom u Khyber Pakhtunkhwa i jugozapadnoj pokrajini Balochistan, rekle su vlasti. U nekim je četvrtima struja već nekoliko dana potpuno isključena. Pokrajinska vlada Khyber Pakhtunkhwa osigurala je pomoć pogođenim područjima i najavila finansijsku pomoć zai porodice poginulih.

Pakistanska meteorološka služba objavila je u svojoj sedmičnoj prognozi da se očekuje "uglavnom hladno i suvo vreme" u većem delu zemlje do kraja ove sedmice iako se u nekim delovima Balochistana i Kašmira očekuju snežne padavine. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

15 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

23 h

Podeli: