Svet 5

24.04.2024.

13:58

Svešteniku koji je sahranio Navaljnog zabranjen rad

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril potpisao je danas ukaz kojim se zabranjuje rad svešteniku Dimitriju Safronovu koji je održao pomen za 40 dana ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Izvor: Tanjug

Svešteniku koji je sahranio Navaljnog zabranjen rad
EPA-EFE/Eloy Alonso

Podeli:

"Sveštenik Dimitrij Safronov, duhovnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice na Liščikovoj gori u Moskvi, oslobođen je dužnosti, zabranjeno mu je sveštenstvo u trajanju od tri godine bez prava blagosiljanja, nošenja mantije, svešteničkog krsta i šalje se na tri godine u crkvu Svetog Pimena Velikog u Novim Vorotnicima u Moskvi da vrši dužnost psalmočitača i one zadatke koje mu odredi nadredjeni", piše u ukazu objavljenom na sajtu moskovske eparhije.

Dodaje se da će o Safronovu "po završetku perioda pokajanja" biti doneta odluka o mogućnosti njegovog daljeg svešteničkog služenja.

U saopštenju nije objašnjen razlog za ovaj potez.

Safronov je 26. marta održao pomen na 40 dana od smrti Navaljnog, a ranije je bio medju sveštenim licima koja su potpisala javno pismo u kojem su pozvali da se telo Navaljnog vrati njegovoj porodici, piše AP.
 

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: