Svet 5

24.04.2024.

13:58

Svešteniku koji je sahranio Navaljnog zabranjen rad

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril potpisao je danas ukaz kojim se zabranjuje rad svešteniku Dimitriju Safronovu koji je održao pomen za 40 dana ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Izvor: Tanjug

Svešteniku koji je sahranio Navaljnog zabranjen rad
EPA-EFE/Eloy Alonso

Podeli:

"Sveštenik Dimitrij Safronov, duhovnik hrama Pokrova Presvete Bogorodice na Liščikovoj gori u Moskvi, oslobođen je dužnosti, zabranjeno mu je sveštenstvo u trajanju od tri godine bez prava blagosiljanja, nošenja mantije, svešteničkog krsta i šalje se na tri godine u crkvu Svetog Pimena Velikog u Novim Vorotnicima u Moskvi da vrši dužnost psalmočitača i one zadatke koje mu odredi nadredjeni", piše u ukazu objavljenom na sajtu moskovske eparhije.

Dodaje se da će o Safronovu "po završetku perioda pokajanja" biti doneta odluka o mogućnosti njegovog daljeg svešteničkog služenja.

U saopštenju nije objašnjen razlog za ovaj potez.

Safronov je 26. marta održao pomen na 40 dana od smrti Navaljnog, a ranije je bio medju sveštenim licima koja su potpisala javno pismo u kojem su pozvali da se telo Navaljnog vrati njegovoj porodici, piše AP.
 

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: