Svet 2

24.04.2024.

7:19

Zalužni, zbogom: "Sve je zvanično dogovoreno"

Bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni za nekoliko nedelja bi mogao da prezume funkciju ukrajinskog ambasadora u Velikoj Britaniji, rekao je danas savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak.

Izvor: Tanjug

Zalužni, zbogom: "Sve je zvanično dogovoreno"
EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Podeli:

On je za TV kanal Kijev24 rekao da je dogovor o tome već postignut i da su završene protokolarne procedure sa britanskom stranom, prenosi Unian.

"Koliko sam razumeo, sve je zvanično dogovoreno. On će biti ambasador, saglasnost je primljena i sve protokolarne procedure Ministarstva spoljnih poslova su urađene. Mislim da je ovo pitanje nedelja, kako bismo dogovorili neke logističke procedure", rekao je Podoljak.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 8. februara razrešio Zalužnog sa funkcije glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je 7. marta da se Zelenski saglasio sa kandidaturom Zalužnog za poziciju ambasadora u Velikoj Britaniji.
 

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: