Svet 0

23.04.2024.

20:05

Preti potpuni haos: Eskalacija sukoba na svim frontovima?

Portparol Hamasovog vojnog krila brigade al-Kasam, Abu Ubaida, pozvao je danas tokom televizijskog obraćanja povodom obeležavanja 200 dana od početka rata sa Izraelom, na eskalaciju sukoba na svim frontovima.

Izvor: Tanjug

Preti potpuni haos: Eskalacija sukoba na svim frontovima?
Profimedia

Podeli:

U video snimku koji je emitovala televizija Al Džazira, Abu Ubaida je pohvalio iranski napad na Izrael 13. aprila, rekavši da su direktni udari eksplozivnim dronovima i raketnim projektilima "postavili nova pravila i zbunili neprijatelja", prenosi Rojters.

On je takođe pozvao na eskalaciju sukoba na Zapadnoj obali i u Jordanu za koji je rekao da je "jedan od najvažnijih arapskih frontova".

Jordanska PVO, presrela je i oborila desetine iranskih bespilotnih letelica koje su ušle u vazdušni prostor Jordana na putu prema Izraelu, potvrdila su dva regionalna bezbednosna izvora 13. april.

"Pozivamo jordanski narod da pojača svoje akcije i podigne svoj glas", rekao je Abu Ubaida i istakao da se Hamas drži svojih zahteva u pregovorima o prekidu vatre: da Izrael okonča svoju vojnu ofanzivu, povuče svoje vojne snage iz Pojasa Gaze, omogući da se raseljeni vrate na sever Pojasa Gaze i da se ukine blokada palestinske enklave.

Izrael nastoji da iskoreni Hamas koji kontroliše Pojas Gaze u vojnoj akciji u kojoj je do sada poginulo više od 34.000 Palestinca.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: