Svet 0

21.04.2024.

9:48

Upozorenje! Masakr?

Predsednik političkog biroa Hamasa Ismail Hanije pozvao je na blisokistočne i evropske zemlje da zaustave potencijalnu izraelsku kopnenu ofanzivu na grad Rafa u južnom delu Pojasa Gaze.

Izvor: Tanjug

Upozorenje! Masakr?
AP Photo/Ariel Schalit

Podeli:

Upozorio je da bi napad mogao da dovede do masakra nad palestinskim stanovništvom.

"Pozivam sve bratske zemlje, našu braću u Egiptu, našu braću u Turskoj, našu braću u Kataru, kao posrednike, i evropske zemlje da preduzmu mere da obuzdaju (izraelsku) agresiju i spreče operaciju u Rafi, kao i na potpuno povlačenje (izraelske vojske) iz Pojasa Gaze i završetak napada na Gazu", rekao je on u intervjuu za agenciju Anadolija.

Hanije je naglasio da, ako dođe do izraelskog napada na Rafu, Palestinci neće ''mahati belom zastavom'', a da su ''pokreti otpora'' u enklavi spremni da se brane.

Ističući da Izrael nije prihvatio prekid vatre u Gazi uprkos svim pregovorima,  Hanije je rekao da je cilj Tel Aviva da povrati taoce, a potom ponovo pokrene rat u Gazi.

On je dodao da je Izrael predložio mali broj ljudi za razmenu zatvorenika, uprkos tome što je od 7. oktobra uhapsio skoro 14.000 Palestinaca sa Zapadne obale i iz Gaze.

Govoreći o tenzijama između Irana i Izraela, Hanije je ocenio da one ukazuju na to da izraelski premijer Benjamin Netanijahu želi da stvori okvir za regionalni rat, kao i da SAD žele da budu deo vojnog fronta protiv Teherana.

   

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: