Svet 0

23.04.2024.

13:37

Ove godine neće biti marša "Besmrtnog puka"; Rusija saopštila razlog

Ove godine neće biti tradicionalnog marša "Besmrtnog puka" zbog postojećih pretnji po javnu bezbednost, izjavila je danas kopredsedavajuća Centralnog štaba pokreta Besmrtni puk Rusije Jelena Cunajeva.

Izvor: Tanjug

Ove godine neće biti marša "Besmrtnog puka"; Rusija saopštila razlog
Profimedia

Podeli:

Centralni štab je odlučio da ne održi marš 2024. godine "zbog postojećih pretnji po javnu bezbednost", rekla je Cunajeva na konferenciji za novinare, preneo je Interfaks.

Ona je napomenula da će ove godine komemorativne manifestacije početi 1. maja. Ponovo se predlaže održavanje kampanje "Besmrtni puk" u javnom prevozu, u okviru koje se predlaže postavljanje portreta heroja Velikog otadžbinskog rata na automobile.

"Još jedan format koji je postao tražen, a mi takođe, predlažemo da ga nastavimo, je 'Galerija sećanja' na javnim mestima, u parkovima, na trgovima, predlažemo postavljanje portreta heroja Drugog svetskog rata, nosilaca ordena", dodala je Cunajeva.

Ministar obrazovanja Ruske Federacije Sergej Kravcov rekao je da će akcija biti održana u obrazovnim ustanovama.

"Ove godine imamo u planu mnogo patriotskih događaja i naravno, veoma je važno da se 6. maja u svim školama u našoj zemlji održi čas 'Razgovaramo o važnim stvarima' posvećen prazniku Dana pobede", rekao je Kravcov.

On je, takođe, rekao da od 6. do 8. maja škole planiraju održavanje manifestacija u vezi sa akcijom i pod nazivom "Besmrtni heroji su blizu nas".

"Besmrtni puk" je međunarodni javni građansko-patriotski pokret za očuvanje sećanja na generaciju Velikog otadžbinskog rata. Svake godine na Dan pobede učesnici pokreta u kolonama marširaju gradskim ulicama sa fotografijama svojih rođaka koji su učestvovali u ratu.

U 2020. i 2021. godini, manifestacija "Besmrtni puk" održana je 9. maja u onlajn formatu zbog epidemiološke situacije u vezi sa korona virusom, dok se 2022. povorka odvijala u tradicionalnom formatu. Prošle godine organizatori su odlučili da odustanu od tradicionalne povorke.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: