Svet 10

23.04.2024.

17:27

Kreće lov na Ukrajince

Ukrajina je do daljeg ukinula konzularne usluge za vojno sposobne muške državljane Ukrajine koji žive u inostranstvu, osim za one za koje postoji potreba da se vrate u Ukrajinu.

Izvor: Tanjug

Kreće lov na Ukrajince
Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Podeli:

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine nije komentarisalo meru, koja kako izgleda, ima za cilj povećanje broja regruta za rat protiv Rusije, prenosi Rojters.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izjavio je da će ukrajinska vlada uskoro izneti objašnjenje vezano za konzularne usluge za vojno sposobne muškarce u inostranstvu.

"Boravak u inostranstvu ne oslobadja gradjanina njegovih obaveza prema otadžbini", istakao je Kuleba u objavi na mreži X.
Kako prenosi Unian, Kuleba je dodao da je zaštita prava i interesa ukrajinskih gradjana u inostranstvu uvek bila i ostaje prioritet Ministarstva spoljnih poslova, ali da sada to izgleda tako da je vojno sposobna osoba otišla u inostranstvo, pokazala svojoj državi da je se pitanje opstanka ne tiče, a onda dolazi i želi da dobije usluge od države.

"Ako ti ljudi misle da se neko tamo, daleko na frontu, bori i daje život za ovu državu, a da neko sedeti u inostranstvu, a u isto vreme dobijati usluge od ove države, onda to tako ne ide", naveo je on.
 

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: