Svet 0

23.04.2024.

19:37

Kina se oglasila: Hajka oko špijunaže je osmišljena s jednim ciljem

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova danas je odbacilo izveštaje o kineskoj špijunaži u Nemačkoj, rekavši da je takva "hajka" usmerena da se diskredituje Kina.

Izvor: Tanjug

Kina se oglasila: Hajka oko špijunaže je osmišljena s jednim ciljem
EPA/SERGEI ILNITSKY

Podeli:

"Kina se oduvek pridržavala principa nemešanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja i nada se da će relevantno osoblje u Nemačkoj napustiti mentalitet Hladnog rata", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin, preneo je Rojters.

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer izrazila je danas zabrinutost zbog optužbi da je asistent člana Evropskog parlamenta partije Alternativa za Nemačku (AfD) Maksimilijan Krah špijunirao za Kinu i ocenila te optužbe kao "vrlo opasne".

"Ukoliko se potvrdi da je neko špijunirao za Kinu u Evropskom parlamentu, to je napad iznutra na evropsku demokratiju. Svako ko zaposli takvog radnika snosi odgovornost za to. Ovaj slučaj mora detaljno da se razjasni. Sve veze i pozadina moraju biti osvetljene", rekla je ona, preneo je list Nahrihten hojte.

Pročitajte još:

Uhapšen nemački političar: Špijunirao za "uspavanog džina"

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

22 h

Podeli: