Svet 0

23.04.2024.

18:02

Oglasio se Berlin: To je opasno

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer izrazila zabrinutost zbog optužbi da je asistent člana Evropskog parlamenta partije Alternativa za Nemačku Maksimilijan Krah špijunirao za Kinu.

Izvor: Tanjug

Oglasio se Berlin: To je opasno
Profimedia

Podeli:

Ona je te optužbe ocenila kao "vrlo opasne".

"Ukoliko se potvrdi da je neko špijunirao za Kinu u Evropskom parlamentu, to je napad iznutra na evropsku demokratiju. Svako ko zaposli takvog radnika nosi odgovornost sa sobom. Ovaj slučaj mora da se detaljno razjasni. Sve veze i pozadine moraju biti osvetljene", rekla je ona, preneo je list Nahrihten hojte.

Predsednik Odbora za parlamentarnu kontrolu Bundestaga Konstantin fon Noc iz partije Zeleni vidi hapšenje navodnog zaposlenog poslanika AfD Kraha zbog špijuniranja za Kinu kao dodatni "dokaz autoritarnih sklonosti stranke".

"AfD je partija diktature", rekao je on za "Editorijal netvork Džermani".

"Na kraju, to je model koji partija ima na umu za Nemačku. Ona ne krije da prezire našu demokratiju i našu ustavnu državu. I to očigledno čini njihove političare veoma ranjivim na uticaj i kontrolu Kine i Rusije. Ne govorimo o pojedinačnim slučajevima, sve ima strukturu i utiče na celu stranku", rekao je Fon Noc.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

1 d

Podeli: