Svet 5

23.04.2024.

9:45

Šokantne tvrdnje britanskog lista: Ubica poznate novinarke liči na Milorada Ulemeka FOTO

Britanski list Miror objavio zapanjujuću informaciju – da čovek koji se traži radi ispitivanje u vezi sa ubistvom britanske novinarke Džil Dando zapanjujuće podseća na "nemilosrdnog ubicu srpskih tajnih službi".

Izvor: Miror

Šokantne tvrdnje britanskog lista: Ubica poznate novinarke liči na Milorada Ulemeka FOTO
Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Podeli:

Neidentifikovana osoba je uhvaćena uličnom kamerom u blizini mesta na kom je ubijena novinarka 1999. godine.

Ekspert za upoređivanje lica Emi Polito sada je pronašao niz sličnosti između "čoveka X" uhvaćenog na uličnoj kameri sa dva puta osuđenim Miloradom Ulemekom Legijom, koji služi kaznu od 40 godina u zatvoru u Srbiji.

Miror navodi da je Ulemek, u vreme kada je Džil ubijena, "predvodio zastrašujući odred ubica protivnika Slobodana Miloševića".

Beri Džordž, čovek kome je suđeno da je upucao voditeljku na kraju tog procesa je i osuđen na zatvorsku kaznu. Njegov advokat je sada izjavio da bi on pozvao nadležne da se izvrši revizija slučaja i da se istraga oživi.

"Metropoliten policija ima dužnost prema porodici i voljenima Džil Dando, Beriju Džordžu i javnosti da u potpunosti istraže ovu novu liniju istrage koju je otkrio Dejli Miror", naveo je on.

Ovo bi trebalo da uključi kompletan forenzički pregled originalnog snimka neidentifikovanog čoveka, svih pronađenih otisaka prstiju i dlana i da se utvrdi kretanje Ulemeka u to vreme, navodi list i objašnjava da je u vreme kada je Džil ubijena, jugoslovenski rat je besneo i britanski avioni su bombardovali Srbiju kao deo NATO kampanje.

Podseća se i da je javno govorila o navodnom masakru Miloševićevih snaga na tzv. Kosovu, a da je u roku od nekoliko sati nakon njene smrti, upućen poziv u kojem se tvrdi da je ubistvo odgovor na bombaške napade.

Polito, koji daje veštačenje za policiju, rekao je da muškarac X sa snimka i Ulemek imaju sličan oblik usta, brade, linije kose i desnog zaliska, dok su im opšti oblik i veličina nosa i desnog uha bili isti.

Njegov izveštaj je zaključio: "U okviru ograničenja slika, nisu pronađene nikakve razlike između čoveka X i gospodina [Ulemeka]." Ipak se ogradio, rekavši da je njegov nalaz ograničen jer je slika bila mutna.

Umesto toga je zaključio da postoji niz sličnosti između ova dva muškarca... posebno izgled usta i linije kose koji dodaju malo težine tvrdnji da su oni ista osoba.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: