Svet 2

22.04.2024.

9:05

Vladimir Vladimirovič Putin je ozbiljna opasnost?

Udovica pokojnog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, Julija, upozorava na opasnosti koje, prema njenom mišljenju, dolaze od lidera Kremlja Vladimira Putina.

Izvor: dpa-prototype.de

Vladimir Vladimirovič Putin je ozbiljna opasnost?
Profimedia

Podeli:

Ona je obećala da će održavati pritisak na Putina nakon smrti njenog supruga u ruskom zatvoru u februaru, na pitanje novinske agencije DPA, smatra li da će ruski lider odustati od upotrebe nuklearnog oružja, odgovorila je da "mi ne znamo šta možemo da očekujemo od njega (Putina)".

"Verovatno bi to uradio", ocenila je.

Nedavne špijunske skandale i hapšenja u Nemačkoj i Poljskoj, Julija je iskoristila da argumentuje stav kako Putin godinama vodi rat u srcu Evrope.

"Putin nije tek počeo", rekla je ona. "On sve vreme to radi", dodala je.

Aleksej Navaljni (47) umro je 16. februara pod nejasnim okolnostima u zatvoru na Arktiku u kojem je služio 19-godišnju kaznu zbog ekstremizma i drugih optužbi koje se smatraju politički motivisanim.

Njegovu smrt Navaljnaja i njegove pristalice nazivaju ubistvom uprkos zvaničnoj smrtovnici u kojoj se navodi da je Navaljni umro prirodnom smrću.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: