Svet 7

21.04.2024.

21:43

Potvrđena osveta na Krimu: Pogođen ruski ratni brod

Ukrajinska vojska saopštila je danas da je u napadu oštetila ruski vojni spasilački brod "Komuna" u Sevastopolju na Krimu i onesposobila ga za izvršavanje zadataka.

Izvor: Tanjug

Potvrđena osveta na Krimu: Pogođen ruski ratni brod
Profimedia

Podeli:

Portparol ukrajinske mornarice Dmitro Pletenčuk rekao je da su ukrajinske snage jutros pogodile brod "Komuna" u Sevastopoljskom zalivu, preneo je Rojters.

Na Telegram kanalu Oružanih snaga Ukrajine navodi se da je brod "Komuna" bio jedan od najstarijih kojima je upravljala ruska mornarica i da je porinut 1913. godine.

Ruski mediji su objavili da je taj brod poslat kao deo spasilačke operacije kada su ukrajinske snage potopile vodeći brod ruske flote u aprilu 2022. godine.

Pletenčuk je rekao ranije ovoga meseca da su ukrajinske snage onesposobile za upotrebu oko trećine ruske flote od početka rata u Ukrajini.

Načelnik Krima Mihail Razvožajev prethodno je objavio na Telegramu da su ruske snage odbile raketni napad na jedan od ruskih brodova u Sevastopolju. Razvožajev je rekao da fragmenti rakete izazvali manji požar koji je odmah ugašen.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

33 min

Podeli: