Svet 2

21.04.2024.

8:09

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

Izvor: Tanjug

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole
Shutterstock/BlurryMe

Podeli:

"Biće zatvorene osnovne i srednje škole, fakulteti, medrese i ustanove tehničkog obrazovanja", navedeno je u saopštenju, prenosi agencija Anadolija.

Ranije je odlučeno da se škole ponovo otvore u nedelju nakon Ramazanskog bajrama, ali nova odluka je doneta u konsultaciji sa Ministarstvom zdravlja i porodične zaštite, nakon upozorenja Meteorološke službe Bangladeša izdatog u petak, pošto je temperatura vazduha premašila 41 stepen Celzijusa.

Najviša temperatura u Bangladešu zabeležena je u okrugu Jesore na jugozapadu zemlje i iznosila je 42,6 stepeni Celzijusa, saopštila je Meteorološka služba.
 

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: