Svet 2

21.04.2024.

8:09

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

Izvor: Tanjug

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole
Shutterstock/BlurryMe

Podeli:

"Biće zatvorene osnovne i srednje škole, fakulteti, medrese i ustanove tehničkog obrazovanja", navedeno je u saopštenju, prenosi agencija Anadolija.

Ranije je odlučeno da se škole ponovo otvore u nedelju nakon Ramazanskog bajrama, ali nova odluka je doneta u konsultaciji sa Ministarstvom zdravlja i porodične zaštite, nakon upozorenja Meteorološke službe Bangladeša izdatog u petak, pošto je temperatura vazduha premašila 41 stepen Celzijusa.

Najviša temperatura u Bangladešu zabeležena je u okrugu Jesore na jugozapadu zemlje i iznosila je 42,6 stepeni Celzijusa, saopštila je Meteorološka služba.
 

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: