Svet 3

20.04.2024.

23:49

Rat – dan 787: Rusi zauzeli selo; Ukrajinci dobili veliku pomoć; Rat se produžava

Rat u Ukrajini – 787. dan. Ukrajinski zvaničnici saopštili su da su najmanje dve osobe stradale u ruskom raketnom napadu na grad Dnjepar, a raketiran je i grad Krivi Rog.

Izvor: B92.net

Rat – dan 787: Rusi zauzeli selo; Ukrajinci dobili veliku pomoć; Rat se produžava
Profimedia

Podeli:

U napadu na Odesku oblast oštećena je lučka infrastruktura.

Završeno

23:21

Eksplozije u Mariupolju

21:57

Oglasio se i Borelj

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozdravio je rezultat današnjeg glasanja u Predstavničkom domu američkog Kongresa o predlogu zakona za pomoć Ukrajini, Izraelu i Indopacifičkom regionu.

"Pozdravljam rezultat današnjeg glasanja u Predstavničkom domu Kongresa SAD. Ukrajina će imati transatlantsku podršku koja joj je potrebna da se suprotstavi ruskoj agresiji", objavio je Borelj na platformi X.

21:21

"Ubice treba regrutovati"

Ukrajinski osuđenici koji služe kaznu za ubistvo treba da budu regrutovani i poslati na liniju fronta da se bore protiv ruskih snaga, smatra ministar pravde te zemlje Denis Maljuska.

20:35

Zelenski priznao: Umorni smo


Vladimir Zelenski je priznao da su građani Ukrajine umorni od sukoba.

"Što se tiče zamora, neću da lažem, on postoji", rekao je on u intervjuu brazilskim novinarima.
 

20:27

Zelenski se zahvalio

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski zahvalio je Predstavničkom domu Kongresa SAD što je usvojio zakon o vojnoj pomoći Ukrajini vredan 61 milijardu dolara.

"Zahvalan sam obema partijama, Predstavničkom domu, i lično predsedavajućem Doma Majku Džonsonu zbog odluke da postave istoriju na pravi koloskek", naveo je Zelenski na platformi X (Tviter).

On je istakao da će demokratija i sloboda uvek značiti u svetu i da "nikada neće omanuti dokle god Amerika pomaže u očuvanju tih vrednosti".

"Ključni američki zakon o pomoći Ukrajini usvojio je Predstavnički dom, što će sprečiti širenje rata, sačuvati hiljade života, i pomoći našim nacijama da budu jače. Mir i bezbednost mogu biti dostignute samo kroz snagu", istakao je Zelenski.

20:02

Kongres glasao za pomoć Ukrajini

Dvostranačka većina u Predstavničkom domu Kongresa SAD glasala je večeras u korist zakona o slanju dodatne vojne pomoći Ukrajini, što je samo deo paketa pomoći vrednog 95 milijardi dolara, koje će, kako piše Rojters, biti poslat saveznicima širom sveta.

Glasanje se nastavlja, a kako javljaju američki mediji, Kongres je usvojio zakon kojim će biti zamrznuta ruska sredstva u iznosu od 8,1 milijardi dolara poslata kao pomoć Ukrajini.

18:56

Eksplozije u Odesi i Černomorsku


Ukrajinski mediji prenose da u Odesi i Černomorsku odjekuju eksplozije.
 

18:09

Pašinjan: Ruske trupe se povlače sa jermensko-azerbejdžanske granice

Jermenski premijer Nikol Pašinjan saopštio je danas da će se ruske trupe povući sa jermensko-azerbejdžanske granice zbog tekućeg procesa razgraničenja i demarkacije između Jerevana i Bakua.

''Ovde više nemamo liniju fronta, već granicu, a granica je znak mira. To znači da će jermenski i azerbejdžanski graničari moći sami da zaštite granicu međusobnom saradnjom'', rekao je Pašinjan.

Ruske trupe raspoređene su na jermenskoj strani granice u regionu Tavuš od 2021. godine prema bilateralnom sporazumu, a premijer Jermenije je istakao da povodom njihovog povlačenja ''nema velikih pitanja o kojima bi se razgovaralo'', prenose jermenski mediji.

17:36

Uništeni Abramsi

Rusija je u poslednja dva meseca izbacila iz stroja pet tenkova „ambrams“ koje su SAD isporučile Ukrajini, piše „Njujork tajms“. Od početka godine još najmanje tri tenka su oštećena.

17:34

Odjekuju sirene u Sevastopolju

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: