Svet 0

19.04.2024.

10:51

Dramatično obraćanje direktora CIA-e: Slika je strašna, izgubiće...

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns izjavio je da bi bez vojne pomoći SAD Ukrajina mogla da doživi značajne neuspehe u ratu sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

Dramatično obraćanje direktora CIA-e: Slika je strašna, izgubiće...
Profimedia

Podeli:

Ukrajinci su "trenutno u teškoj situaciji na bojnom polju", rekao je Berns tokom sesije pitanja i odgovora na Forumu Buš centra o liderstvu u Dalasu, preneo je Si-Bi-Es njuz.

Uz dodatnu pomoć SAD, rekao je Berns, ukrajinske snage "mogu da se održe na bojnom polju 2024. i da nastave da nanose štetu udarima na Krim... i protiv Crnomorske flote".

Berns je dodao da bi "uz podsticaj koji bi došao sa vojnom pomoći, praktično i psihološki... Ukrajinci bili u potpunosti sposobni da se održe do 2024. i da probiju Putinov arogantni stav da je vreme na njegovoj strani".

"Bez dodatne pomoći, slika je mnogo strašnija", rekao je Berns.

On je istakao da smatra da postoji veoma realan rizik da bi Ukrajinci mogli da izgube na bojnom polju do kraja 2024. ili barem da Putina dovedu u poziciju da on suštinski diktira uslove političkog rešenja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

1 d

Podeli: