Svet 1

19.04.2024.

9:25

Zelenski poručio: "Moramo pobediti..." FOTO

U Dnjepru su u toku spasilačke operacije nakon ruskog udara, saopštio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na platformi "X".

Izvor: B92

Zelenski poručio: "Moramo pobediti..." FOTO
Profimedia

Podeli:

Uništeno je nekoliko spratova stambene zgrade, a oštećena je i železnička stanica, naveo je Zelenski.

"Na meti su bili i Krivi Rog i Sinelnikovo u Dnjepropetrovskoj oblasti. Svim povređenima je pružena pomoć. Nažalost, neki ljudi su takođe ubijeni. Izražavam saučešće njihovim porodicama i prijateljima," napisao je Zelenski.

Ponovo je pozvao u pomoć.

"Svaka zemlja koja pruža sisteme protivvazdušne odbrane Ukrajini, svaki lider koji pomaže u ubeđivanju naših partnera da sistemi protivvazdušne odbrane ne treba da se čuvaju u skladištima, već da se razmeštaju u stvarnim gradovima i zajednicama suočenim sa terorom, i svako ko podržava našu odbranu je spasilac života," naveo je.

Istakao je da Rusija mora da odgovara za teror i da sve rakete i dronovi "Šahed" moraju biti presretnuti.

"Moramo pobediti ruski teror. To je neophodno ne samo za našu zemlju i Ukrajince, već za ceo svet," napisao je Zelenski.

Dodao je da svet to može da obezbedi, i da njihovi partneri poseduju potrebne sposobnosti. Kako je rekao, to se pokazalo na nebu iznad Bliskog istoka, a trebalo bi da funkcioniše i u Evropi.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: