Svet 2

19.04.2024.

10:21

Srušio se ruski vojni avion: Ima mrtvih FOTO/VIDEO

Jedan od od četiri pilota ruskog vojnog bombardera Tu-22M3, koji se srušio u ruskom regionu Stavropolj, poginuo je, javlja TASS.

Izvor: Tanjug

Srušio se ruski vojni avion: Ima mrtvih FOTO/VIDEO
Shutterstock/zef art

Podeli:

Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da se vojni avion, bombarder Tu-22M3 srušio u okrugu Krasnogvardejsk, u južnom ruskom regionu Stavropolj, a da su se tri pilota katapultirala, dok se za četvrtim traga.

Gubernator regiona Vladimir Vladimirov ističe da se potraga za četvrtim pilotom nastavlja.

"Dobili smo detaljnije podatke o nesreći koja je zadesila ruski vojni avion u okrugu Krasnogvardejsk. Duboko žalimo što je jedan član posade preminuo, upućujem saučešće porodici preminulog i njegovim prijateljima. Potraga za četvrtim pilotom se nastavlja", istakao je Vladimirov na Telegram kanalu.

Avion se vraćao na pistu u regionu Stavropolj kada je došlo do nesreće, ističe rusko ministarstvo i napominje da u avionu nije bilo municije, odnosno, da nije načinjena šteta na tlu.

reliminarni podaci ruskih istražitelja govore da je uzrok incidenta tehnički kvar, dok ukrajinska strana, tačnije komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Nikolaj Oleščuk tvrdi da je Ukrajina oborila avion.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: