Svet 0

18.04.2024.

16:24

Kremlj ne zna za pritvor ruskih špijuna u Nemačkoj?; "Nemamo nikakve informacije o tome"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da nema informacije o navodnom pritvaranju u Nemačkoj dve osobe osumnjičene da rade za ruske specijalne službe.

Izvor: Tanjug

Kremlj ne zna za pritvor ruskih špijuna u Nemačkoj?; "Nemamo nikakve informacije o tome"
Shutterstock/PhotoJuli86

Podeli:

Ranije je nemačko glavno tužilaštvo potvrdilo pritvaranje u Bajrojtu, u Bavarskoj, dve osobe osumnjičene za navodno špijuniranje u korist Rusije, prenela je agencija RIA Novosti.

"Jednostavno... nemam nikakve informacije o ovome", rekao je Peskov novinarima.

Kako je saopštilo nemačko tužilaštvo, dvojica osumnjičenih, Diter S. i Aleksander J, privedeni su juče u Bajrojtu i optuženi su da rade za rusku obaveštajnu službu.

Prema navodima tužilaštva, obojica su se navodno složili da sprovode diverzantske aktivnosti u Nemačkoj i bili su spremni da postavljaju eksplozive i podmeću požare na strateškim tačkama, uključujući američke vojne baze, kako bi odložili slanje vojne pomoći Ukrajini.

Dvojica muškaraca optužena su i za fotografisanje vojnih objekata. Diter S. je navodno od oktobra prošle godine u kontaktu sa osobom koja je povezana sa ruskim obaveštajnim službama, navelo je nemačko tužilaštvo.

Uhapšeni je, takođe, bio uključen u vojne operacije na strani samoproglašene Donjecke Narodne Republike od 2014-2016. godine, navelo je tužilaštvo. Od marta ove godine aktivnostima Ditera S. pridružio se Aleksander J, saopštilo je tužilaštvo.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: