Svet 0

17.04.2024.

21:40

Sve jedinice u pripravnosti: Zažaliće

Komandant iranske vojske Abdolrahim Mousavi obratio se medijima povodom Dana iranske vojske i rekao da su sve iranske snage u pripravnosti u slučaju izraelskog napada.

Izvor: Klix.ba

Sve jedinice u pripravnosti: Zažaliće
Profimedia

Podeli:

Mousavi je napomenuo da su snage iranske vojske spremne da deluju protiv svakog mogućeg poteza Izraela.

"Svaki čin agresije protiv iranskih interesa će izazvati žestoku reakciju zemlje na način da će agresor požaliti zbog svog poteza. Svaka neprijateljska akcija će primorati Iran da odgovori oružjem smrtonosnijim od onog prikazanog tokom vojne parade". rekao je iranski komandant.

On je rekao da su neprijatelji Irana već napustili opciju vojnog napada na zemlju.

U Teheranu je danas održana vojna parada povodom Dana Oružanih snaga Irana, a javnosti i vojsci se ovim povodom obratio predsednik Irana Ebrahim Raisi.

"Obećanje Izraela je propalo i pokazalo se da je njihova moć zapravo paukova mreža. Ova operacija je bila precizna i proračunata i bila je najava celom svetu da je Iran na sceni i da su naše oružane snage spremne", objasnio je Raisi.

Takođe je rekao šta će se dogoditi ako Izrael napadne Iran.

"Neuspeh cionističkog režima je bio obaveštajni, bezbednosni i vojni neuspeh. Pre svega, to je strateški neuspeh. Neke zemlje su pokušale da normalizuju odnose sa cionističkim režimom, ali sada su ponižene pred sopstvenim narodima. bio je strateški neuspeh za taj režim, ako i najmanji napad Izraela bude izveden na našem tlu, mi ćemo se s njima žestoko i oštro obračunati.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: