Svet 0

16.04.2024.

14:29

Poruka iz Velike Britanije: "Tramp mora biti taj"

Bivša britanska premijerka Liz Tras pružila je danas podršku kandidatu američke Republikanske stranke Donaldu Trampu na predstojećim predsedničkim izborima, rekavši da ''Tramp mora biti taj'' koji će se nakon izbora naći u Beloj kući.

Izvor: Tanjug

Poruka iz Velike Britanije: "Tramp mora biti taj"
Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky, File

Podeli:

''Mislim da Bajden nije posebno pružao podršku Ujedinjenom kraljevstvu. Mislim da je često bio na stranu Evrpske unije, i svakako bih htela da vidim novog predsednika u Beloj kući'', rekla je Tras za radio stanicu El-Bi-Si (LBC).

Iako ranije nije pružila podršku Trampu konkretno, ona je govorila na konferenciji Konzervativne političke akcije u Vašingtonu u februaru, i napisala članak za Vol Strit Džurnal u kojem poziva glasače da izaberu kandidata Republikanaca.

''Nadam se da će Republikanac biti vraćen u Belu kuću 2024. godine. Mora postojati konzervativno rukovodstvo u SAD koje je će ponovo imati dovoljno hrabrosti da neprijateljske režime označi kao zlo i pretnju'', rekla je ona.

Ocenila je Trampovu politiku kao veoma efikasnu.

''On je smanjio regulativu, smanjio je poreze, liberalizovao je snabdevanje energijom u SAD. I to je razlog zašto su SAD imale znatno veći ekonomski rast od Britanije. Tramp je bio efikasniji u sprečavanju širenja agresivnih režima i mislim da bismo bili u drugačijoj poziciji da je ponovo izabran 2020'', rekla je ona.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: