Svet 0

01.03.2024.

23:47

Bajden najavio slanje humanitarne pomoći u Gazu iz vazduha

Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je danas da će se SAD "narednih dana" pridružiti partnerskim zemljama u slanju humanitarne pomoći Gazi puštanjem iz aviona.

Izvor: Beta

Bajden najavio slanje humanitarne pomoći u Gazu iz vazduha
EPA-EFE/HAITHAM IMAD

Podeli:

"Narednih dana pridružićemo se prijateljima u operacijama slanja humanitarne pomoći Gazi iz aviona", rekao je Bajden u Beloj kući prilikom prijema italijanske premijerke Đorđe Meloni.

On je to rekao dan pošto je najmanje 115 Palestinaca poginulo i više od 750 povređeno, prema Ministarstvu zdravlja u Gazi, u metežu nastalom dok su jurili ka kamionima sa humanitarnom pomoći i vatri koju su izraelski vojnici otvorili na njih.

Izrael je saopštio da su mnogi poginuli bili pregaženi u metežu vezanom za haos koji je nastao kada su izgladneli ljudi pohrlili ka kamionima sa pomoći i da su neki od izraelskih vojnika pucali na masu za koju su verovali da se kreće prema njima na preteći način.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: