Svet 12

16.04.2024.

15:39

Zelenski "zavapio" – 10:1; Nemamo šanse...

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio danas da, bez pomoći SAD, Ukrajina neće imati šanse da dobije rat s Rusijom.

Izvor: Tanjug

Zelenski "zavapio" – 10:1; Nemamo šanse...
Profimedia

Podeli:

"Bez ove pomoći nećemo imati priliku da pobedimo. Morate biti jači od neprijatelja da biste ga savladali", rekao je Zelenski u intervjuu za američku televiziju PBS.

Prema njegovim rečima, Ukrajina danas ima jednu na 10 ruskih artiljerijskih granata.

"U svakom slučaju, sa takvom statistikom, svaki dan ćemo nazadovati. Ako želimo da branimo ono što je pod našom kontrolom, onda treba da imamo proporcionalno – 10 prema 10", rekao je Zelenski.

On je naveo primer toga kako su Rusi uništili termoelektranu Tripilsku, koja je izvor električne energije u Kijevskoj oblasti.

"Poletelo je 11 raketa. Uništili smo prvih sedam, ostale četiri su uništile stanicu. Zašto? Zato što (mi) nismo imali više projektila. Ponestalo nam je raketa koje su štitile Tripiliju", istakao je predsednik Ukrajine.

Zelenski je dodao da, kada saveznici kažu kako ne mogu dati Ukrajini ovo ili ono oružje ili ne mogu biti prisutni u Ukrajini sa ovom ili onom silom, jer će izgledati kao da je Ukrajina uvukla NATO u rat, onda on želi da postavi pitanje u vezi s Izraelom.

"Izrael nije član Alijanse. Ali države članice NATO branile su Izrael, pokazale da Izrael nije ostavljen sam. Ovo je pouka i odgovor svima koji na različitim kontinentima govore da Ukrajini treba pomoći veoma pažljivo kako ne bi uvukli zemlje NATO u rat", istakao je Zelenski.
 

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: