Svet 0

15.04.2024.

11:50

"Moćna operacija Irana odgovor na agresivne akcije Izraela"

Iranski predsednik Ebrahim Raisi pohvalio je diplomatski i vojni sektor u zemlji za interakciju i koordinaciju u sprovođenju nedavne uzvratne operacije protiv, kako je naveo, "vojnih ciljeva izraelskog režima na okupiranim teritorijama".

Izvor: Tanjug

"Moćna operacija Irana odgovor na agresivne akcije Izraela"
Profimedia

Podeli:

"Moćna, istorijska i pobednička operacija iranskih oružanih snaga je odgovor na agresivne akcije cionističkog režima protiv konzularnog odeljenja Ambasade Irana u Siriji. Islamska Republika Iran je na vrhuncu svoje moći i veličine, a ovim ponosnim činom, pored ispunjenja obećanja o kažnjavanju neprijatelja i agresora, dirnuta su srca naroda sveta, islamskog naroda i potlačenog naroda Palestine“, rekao je Raisi na sednici vlade, prenosi agencija Tasnim.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao stotine projektila i dronova prema Izraelu, u znak odmazde za vazdušni napad na iranski konzulat u Damasku 1. aprila, u kojem je ubijeno sedam iranskih vojnih komandanata u Siriji.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: