Svet 2

15.04.2024.

9:01

Zelenski očajan: A mi?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski osudio je iranski napad bespilotnim letelicama i projektilima na Izrael, ali je podsetio da i njegova zemlja treba pomoć saveznika.

Izvor: Index

Zelenski očajan: A mi?
Profimedia

Podeli:

Kako je rekao, Ukrajini je pomoć potrebna da bi se odbranila od pretnji iz vazduha, baš kao što je to učinio Izrael.

"Akcije Irana prete celom region i svetu, baš kao što akcije Rusije prete proširenjem sukoba. Saradnja između dva režima u širenju terora mora naići na odlučan odgovor sveta", objavio je Zelenski na platformi X.

Podsetimo, ukrajinski predsednik već mesecima poziva zapadne saveznike da pomognu njegovoj zemlji, budući da se Ukrajina na frontu suočava sa velikim nedostatkom municije u žestokim naletima ruske vojske

Govoreći kasnije u svom noćnom videoobraćanju, Zelenski je rekao da je svet video da "Izrael nije bio sam u svojoj odbrani, nego da su pretnje na nebu uništavali i izraelski saveznici".

"Ukrajina mesecima čeka vitalni paket podrše i glasanje u američkom Kongresu, a samopouzdanje terorista raste svakim danom sve više", dodao je.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: