Svet 28

15.04.2024.

23:46

Izrael sprema odgovor, odlučuje o metama; SAD: Iran nas nije obavestio

U noći između 13. i 14. aprila oružane snage Irana izvele su masovni vazdušni napad na Izrael, u kome je korišćeno na stotine komada lutajuće municije, krstarećih i balističkih raketa.

Izvor: B92.net

Izrael sprema odgovor, odlučuje o metama; SAD: Iran nas nije obavestio
Tanjug/AP Photo/Tomer Neuberg

Podeli:

Podršku Iranu pružile su i pojedine militantne grupe u regionu, prvenstveno iz Libana, Iraka i Sirije, koje su, takođe, upotrebile dronove, višecevne lansere i druga artiljerijska sredstva za napad na izraelsku teritoriju.

  • Sva dešavanja u vezi s napadom Irana na Izrael pratite u našem blogu UŽIVO

Završeno

23:30

Kirbi: Iran nije obavestio SAD o detaljima napada na Izrael

Iran prošle nedelje nije obavestio SAD ni o vremenskom okviru za pokretanje napada na Izrael, niti o potencijalnim metama, izjavio je danas savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

On je potvrdio da su SAD razmenile poruke sa Iranom, ali da nikada nije bilo informacija u vezi sa vremenskim okvirom ili metama napada, koji je Iran izvršio u noći između subote i nedelje, prenosi Rojters.

Kirbi nije objašnjavao koje poruke su SAD razmenile sa zvaničnim Teheranom, ali je potvrdio da su "lažni" svi izveštaji koji sugerišu da je Iran dojavio Vašingtonu da planira napad na Izrael.

"Iran nam nikada nije potvrdio ni vremenski okvir za napad, ni ciljeve napada. Ta priča da nam je Iran preneo poruku o tome šta namerava da uradi je smešna", rekao je Kirbi.

18:01

Svi pozvani na bezbednosni brifing

Benjamin Netanjahu napravio je neočekivan potez, prenosi Bi-Bi-Si.

On je pozvao lidere svih opozicionih partija na bezbednosni brifing u Tel Avivu.

Izraelski mediji govore o žučnim diskusijama u ratnom kabinetu i podelama među komandantima armija. Beni Gantc i Gadi Ajzenkot zalažu se za brz i snažan odgovor.

Drugi tvrde da je ovo trenutak kada Izrael uživa snažnu podršku međunarodne zajednice i da koaliciji treba dozvoliti da se konsoliduje, a zatim da odgovori Iranu.
 

17:59

Završen ratni kabinet

Izraelski ratni kabinet završio je sastanak na kojem se razgovaralo o odgovoru Izraela na iranski napad, prenosi Kanal 12

Oni prenose da se razgovaralo o nekoliko opcija, od kojih je svaka bila "bolan" uzvratni udar na Iran, ali onaj koji bi izazvao regionalni rat.

Ratni kabinet je takođe odlučio da će izabrati odgovor koji neće blokirati SAD.
 

17:31

Belgija pozvala iranskog ambasadora da osudi napad na Izrael

Belgijsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je pozvalo iranskog ambasadora da mu saopšti da osuđuje iranski napad na Izrael.

"Ovaj napad ugrožava i regionalnu stabilnost i stanovništvo na Bliskom istoku i odvodi nas dalje od mira. Pozivam sve strane da ispolje najveću suzdržanost", rekla je ministarka spoljnih poslova Belgije Hadža Lahbib, prenosi Rojters.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

14:37

CNN: Jedna od opcija odmazde je poznata

Dva neimenovana izraelska zvaničnika izjavila su za CNN da je jedna od ppcija izraelskog odgovora za iranski napad, gađanje "vitalnih izraelskih objekata".

Podsetimo, izraelski premijer Benjamim Netanijahu sazvao je hitan sastanak ratnog kabineta na kom se, kako se pretpostavlja, glavna tema odgovor Izraela na napade Irana.

14:34

Sirijski ambasador u UN: Za eskalaciju su krivi SAD i Izrael

14:33

"Netanijahu je znao šta radi kada je napao iranske snage"

14:06

London odbacio tvrdnju Irana da je napad na Izrael bio najavljen

Velika Britanija je odbacila tvrdnju Irana da je Teheran pre napada na Izrael obavestio Zapad o predstojećem napadu iz vazduha na izraelsku teritoriju, rekao je danas portparol britanskog premijera Rišija Sunaka.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan rekao je u nedelju da je Iran 72 sata unapred obavestio susedne zemlje i izraelskog saveznika SAD da će napasti Izrael.

"Odbacio bih tu tvrdnju. Najoštrije osuđujemo direktan napad na Izrael", izjavio je Sunakov portparol.

13:53

Nemačka pozvala iranskog ambasadora

Nemačka je danas pozvala na razgovor iranskog ambasadora posle napada Teherana raketama i dronovima na Izrael tokom vikenda, saopštio je portparol Ministarstva spoljnih poslova u Berlinu. "Sastanak je trenutno u toku", dodao je portparol, preneo je Rojters.

Iran je u noći izmedju subote i nedelje napao Izrael dronovima i balističkim projektilima u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Siriji.
 

13:19

SAD neće učestvovati u kontranapadu Izraela?

13:19

Iran poslao upozorenje Izraelu?

13:16

"Moramo se osvetiti"

"Trebalo bi doći do osvete Izraelu za napad Irana ili bi Teheran mogao postati još drskiji", rekao je jedan izraelski diplomata i političar. 

Deni Ajalon, bivši zamenik izraelskog ministra spoljnih poslova, rekao je kako veruje da je Benjamin Netanjahu voljan da deeskalira i da ima "drugih problema" s ratom u Gazi i pretnjom Hezbolaha na severu.

Ali, dodao je da bi "u jednom trenutku trebalo doći do odmazde" za iranski napad dronovima i projektilima na Izrael. "Inače postaju sve drskiji", rekao je.

"Videli smo to, ali mislim... da moramo biti jako proračunati u pogledu tajminga", rekao je.

12:59

Iran: Trebalo bi da cenite našu suzdržanost

Iransko ministarstvo spoljnih poslova saoptilp je danas da "nikakav unapred dogovoreni sporazum nije sklopljen ni s jednom zemljom" pre napada Irana u znak odmazde za napad od 1. aprila koji se pripisuje Izraelu, a u kojem je ubijeno nekoliko oficira Iranske revolucionarne garde u zgradi konzulata u Damasku.

Regionalni zvaničnici , uključujući iranskog ministra spoljnih poslova, ranije su rekli da je Teheran obavestio susedne zemlje nekoliko dana pre napada, što je Izraelu i saveznicima SAD-u, Velikoj Britaniji i Jordanu dalo vremena da pripreme kvalitetan odbrambeni odgovor.

Danas je iransko ministarstvo spoljnih poslova reklo da bi Zapad trebalo da "ceni iransku suzdržanost poslednjih meseci". "Umesto optužbi protiv Irana, zapadne zemlje trebalo bi da krive same sebe i odgovaraju javnom mnijenju za mere koje nisu preduzeli zbog ratnih zločina koje je počinio Izrael" u svom ratu protiv Hamasa u Gazi, rekao je portparol ministarstva Naser Kanani.

12:58

Stub: Finska naglašava važnost deeskalacije situacije izmedju Irana i Izraela

Finska oštro osuđuje iranski napad na Izrael i naglašava kritičnu važnost deeskalacije trenutne napete situacije na Bliskom istoku, saopšteno je danas iz kabineta finskog predsednika Aleksandera Stuba.

"Finska oštro osudjuje iranski udar i naglašava ključnu važnost deeskalacije u trenutnoj napetoj situaciji na Bliskom istoku. Finska i EU ulažu napore da utiču na sve strane da se uzdrže od akcija koje dodatno narušavaju regionalnu bezbednost. Finska će ostati u aktivnom kontaktu sa zemljama u regionu, rekao je Stib, a prenosi finski javni servis Yle.

Stub je ocenio da su pre iranskog udara na Izrael tokom vikenda, članovi finskog rukovodstva pokušali da smire rastuće tenzije.

"Finska će nastaviti da radi na tome da ne dodje do daljih napada. Izgleda da se situacija smirila, rekao je on na konferenciji za novinare u Helsinkiju, nakon sastanka sa Ministarskim komitetom za spoljnu i bezbednosnu politiku.

Stub je istakao da je pozitivan aspekt to što Kina, SAD, EU i drugi čine sve napore da bude izbegnut uzvratni udar Izraela.

12:51

Gvozdena kupola omanula

12:51

Propalestinski protest u Kanadi

12:01

Jordan poziva Iran da prestane da dovodi u pitanje stav te zemlje o Izraelu

Iranski ambasador pozvan je danas u Ministartvo spoljnih poslova Jordana zbog, kako je saopštilo jordansko ministarstvo, uvredljivih izjava Teherana o stavu jordanskog rukovodstva prema Izraelu.

Ministarstvo spoljnih poslova prenelo je iranskom ambasadoru jasnu poruku da sve uvrede na račun Jordana moraju da prestanu i sumnje u poziciju naše zemlje su neosnovane, rekao je jordanski ministar spoljnih poslova Ajman Al Sadafi, prenosi jordanski TV kanal Al-Mamlakat.

Al-Sadafi je dodao da njegova zemlja čini sve što je moguće da se palestinsko-izraelski sukob reši mirnim putem i da neće dozvoliti da se jordanski narod uvuče u sukob izmedju Tel Aviva i Teherana. Prema njegovim rečima, problem Irana je u Izraelu, a ne u Jordanu.

"Ni Teheran ni bilo ko drugi ne može da se takmiči sa Jordanom po pitanju pomoći i podrške Palestini", naglasio je on i dodao da je Jordan prolio krv za Palestinu. Prema njegovim rečima, Jordan ne želi sukob sa Iranom već da se eliminišu tenzije.

11:45

11:39

Italija u stanju maksimalne pripravnosti nakon napada Irana na Izrael

Italija je u stanju maksimalne pripravnosti zbog potencijalne bezbednosne pretnje nakon iranskih napada na Izrael tokom vikenda, a spisak javnih mesta na koje treba posebno obratiti pažnju stalno se ažurira.

Ministar unutrašnjih poslova Mateo Pjantedosi sazvao je za danas sastanak Nacionalnog komiteta za red i javnu bezbednost, sa policijskim načelnicima i rukovodiocima obaveštajnih agencija, prenosi Ansa.

Pored toga, sednici spoljnopolitičkih odbora Donjeg doma i Senata prisustvovaće ministar spoljnih poslova Antonio Tajani i ministar odbrane Gvido Krozeto.

''Izražavamo našu punu solidarnost i podršku Izraelu i njegovom narodu i ponovo potvrdjujemo našu posvećenost njegovoj bezbednosti. Iran je svojim akcijama dodatno zakoračio ka destabilizaciji regiona i rizikuje da izazove nekontrolisanu regionalnu eskalaciju'', saopšteno je iz italijanskog predstavništva pri forumu zemalja G7.

Dodaje se da Italija radi na stabilizaciji situacije i izbegavanju dalje eskalacije.

11:17

Burna svađa na TV Prva zbog

Žestoka rasprava na TV Prva zbog Irana i Izraela.

Izvor: Prva

11:17

Rusija: Ekstremno smo zabrinuti

"Ekstremno smo zabrinuti zbog eskalacije napetosti u regionu", rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodavši: “Pozivamo sve zemlje u regionu na suzdržanost.”

“Dalja eskalacija nije ni u čijem interesu. Stoga se, naravno, zalažemo da se sve nesuglasice rešavaju isključivo političkim i diplomatskim metodama”, rekao je Peskov, prenosi Rojterss.

10:39

Najveći poremećaj avio-saobraćaja od 11. septembra

Holandski avio-prevoznik KLM otkazao sve letove za i iz Tel Aviva do sutra. Objava dolazi u trenutku kada su globalne avio-kompanije jutros suočene s prekidima nakon iranskih napada raketama i dronovima na Izrael.

Najmanje desetak avio-kompanija moralo je da otkaže ili preusmeriti letove u poslednja dva dana, uključujući Kvantas, nemačku Lufthansu, Junajter erlajns i Er Indiju.

Bio je to najveći pojedinačni prekid vazdušnog saobraćaja od napada na Svetski trgovački centar 2001, rekao je Mark Zi, osnivač OPSGROUP-a, koji nadzire vazdušni prostor i aerodrome.

10:34

Izraelski ratni kabinet ima još malo vremena da donese odluku

10:34

Kameron o napadu Irana na Izrael

10:33

Šolc upozorio Iran

10:25

Borelj razgovarao sa iranskim šefom diplomatije

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan izrazio je nadu da će Evropska unija izneti efikasnu inicijativu za zaustavljanje sukoba u Pojasu Gaze, izrazivši spremnost Irana da doprinese uspehu takvog rešenja.

Amirabdolahijan je u telefonskom razgovoru sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom rekao da napad Izraela na iranske savetodavne snage angažovane u borbi protiv terorizma u Siriji i oružani napad na iranske diplomatske objekte u Damasku predstavljaju očigledno kršenje Bečke konvencije i jasan prelazak iranskih crvenih linija, objavljeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova.

Naveo je da Iran, u svetlu "diplomatske neaktivnosti Ujedinjenih nacija i Saveta bezbednosti u izdavanju izjave kojom se osudjuje ta akcija", nije imao izbora nego da uzvrati Izraelu u "granicama legitimne odbrane", prenosi agencija Tasnim.

Amirabdolahijam je ocenio operaciju uspešnom i dodao da je iz perspektive Irana preneta poruka da je stvar završena, ali da će, ako Izrael pribegne merama odmazde, odgovor Irana će biti trenutan, opsežan i maksimalan.

Kako se navodi, Borelj je izrazio zadovoljstvo što je operacija, iz perspektive Irana, završena.
 

09:45

Slađana Erić za TV Prva o napadu Irana na Izrael

Izvor: Prva

09:44

Velika Britanija: Razmotrićemo nove sankcije

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izjavio je danas da će Velika Britanija razmotriti nove sankcije protiv Irana zbog napada na Izrael. "Da, apsolutno", rekao je Kameron za BBC na pitanje o mogućnim sankcijama, prenosi Rojters.

"Već imamo 400 sankcija protiv Irana. Uveli smo nove krajem prošle godine, koje se pokazuju kao veoma delotvorne", naveo je Kameron.

Sankcijama je pogođena i Iranska revolucionarna garda.

09:30

Upozoreni su: Ne uzvraćajte

Na pitanje hoće li Ujedinjeno Kraljevstvo slediti isti put kao SAD, odnosno poručiti da se neće uključiti u izraelsku akciju odmazde protiv Irana, britanski šef diplomatije Dejvid Kameron rekao je da "Izrael mora da razmišlja glavom, a ne srcem".

Dodao je da zemlja mora sama da odluči kako će zaštititi svoje građane. 

Na novinarsko insistiranje da kaže hoće li se Ujedinjeno Kraljevstvo uključiti u izraelsku akciju, Kameron je odgovorio da Ujedinjeno Kraljevstvo veruje da ne bi trebalo da se dogodi nikakva eskalacija. "Naš savet Izrelu je da ne uzvraća”, dodaje on.

09:28

"Ovo nije osveta..."

Iran je "pokrenuo rat protiv Izraela" kada je lansirao bespilotne letelice i projektile prema Izraelu.  "Moramo ih odvratiti", rekla je portparolka izraelske ambasade u Londonu.

Orli Goldšmit tvrdi da je Iran poslednjih 45 godina pokušavao da napadne Izrael preko posrednika - Hezbolaha, Hamasa i Huta. "Iran vidi Izrael kao zapadnu zemlju koju treba uništiti", kaže ona.

"Slušamo naše saveznike i uzimamo u obzir ono što govore, ali na kraju dana moraćemo se braniti od ove iranske pretnje", rekla je. Na pitanje kako bi mogao izgledati odgovor, kaže: "Neću da komentarišem kako će izgledati odgovor, ali ću reći da se razgovara o svim opcijama, a ratni kabinet će odlučiti kada je dobar trenutak za akciju."

"To nije osveta, mi se ne bavimo osvetom, ali želimo biti sigurni da će biti odvraćeni", rekla je.

09:24

Makron najavio razgovor s Netanijahuom

09:23

Izrael udario na Liban; Ima povređenih

09:23

IDF na Zapadnoj obali; Sprovode racije

09:05

Konzul Srbije u Izraelu o napadu Irana

Izvor: Prva

08:59

Iran: Sve hipersonične rakete pogodile ciljeve

Sve hipersonične rakete koje su korišćene u udarima Irana na Izrael pogodile su svoje mete nakon što su izbegle sisteme protivvazdušne odbrane, prenosi iranska Press TV. Međutim, nije precizirano koji su objekti u Izraelu napadnuti.

Istovremeno, Vol strit žurnal piše, pozivajući se na svoje izvore, da je Teheran ispalio oko 120 balističkih projektila i oko 30 krstarećih projektila, a da su skoro svi presretnuti.

08:34

Iran otvorio aerodrome u Teheranu

Iran je otvorio aerodrome "Imam Homeini" i "Mehrabad" u glavnom gradu Teheranu, javlja državna novinska agencija Tasnim. Vlasti su zatvorile aerodrome u nedelju pre nego što su izvele napad raketama i dronovima bez presedana na Izrael.

08:31

Iran zapretio: Sledeći napad biće odlučujući

Iranski ambasador pri UN-u Amir Saeid Iravani, u intervjuu za Skaj njuz, nakon sastanka SB UN, odgovarajući na pitanje da prokomentariše poruku Izraela da će uputiti "značajan" odgovor na napad koji je Iran izveo tokom vikenda, odgovorio je: "Mislim da je to pretnja, a ne akcija."

"Prazna pretnja?" upitao ga je novinar, a iranski ambasador je odgovorio: "Oni to znaju. Oni znaju da bi to bila naša druga odmazda pa razumeju da će sledeća biti odlučujuča."

08:25

Francuska jača bezbednost

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin objavio je na društvenim mrežama kako je zatražio od lokalnih zvaničnika da pojačaju sigurnost "na mestima koja posećuju naši jevrejski sunarodnici, posebno oko sinagoga i jevrejskih škola".

Rekao je da taj potez čini "dok se približava Paša i s obzirom na trenutnu međunarodnu situaciju".

08:24

"Maske su pale..."

Izrael i Iran uzajamno su se optuživali sinoć u Savetu bezbednosti UN da su glavna pretnja miru na Bliskom istoku i pozvali SB da uvede sankcije. Izrael traži kažnjavanje Irana, a Iran Izraela.

"Maske su pale. Iran, glavni svetski sponzor terorizma pokazao je svoje pravo lice remetilaca regiona i sveta", rekao je izraelski ambasador pri UN Gilad Erdan na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti sazvanoj na njegovu inicijativu posle iranskog napada bez presedana na Izrael.

On je rekao da "sada treba skinuti rukavice", i pozvao Savet bezbednosti da "deluje".

Zamenik američkog ambasadora pri UN Robert Vud je rekao da članice Saveta bezbednosti imaju kolektivnu odgovornost da osiguraju da Iran poštuje rezolucije SB i prekine kršenje Povelje UN. Rekao je da će SAD narednih dana sa drugim zemljama članicama razmotriti dodatne mere koje bi mogle da se primene da Iran snosi odgovornost u Ujedinjenim nacijama.

Iranski ambasador pri UN Amir Saeid Iravani je rekao da je Savet bezbednosti propustio da izvrši svoju dužnosti, vezano za napad na iranski Konzulat, i dodao da "pod tim uslovima" njegova zemlja nije imala "drugi izbor nego da primeni svoje pravo na samoodbranu. On je rekao da Teheran ne želi eskalaciju ali da će odgovoriti na "svaku pretnju ili agresiju".

"Vreme je da Savet bezbednosti preuzme svoju odgovornosti i suoči se sa istinskom pretnjom za mir i međunarodnu bezbednost", rekao je on i pozvao Savet bezbdnosti da preduzme "hitne kaznene mere" - da natera Izrael da prekine "genocid protiv stanovništva u Gazi".

08:22

Pojas Gaze sravnjen sa zemljom

07:59

Izraelci podmeću vatru na vozilo, vojska ih čuva

07:59

Posledice sinoćnjeg izraelskog napada na Liban

07:56

Sručeno 60 tona eksploziva

Iran je napao Izrael sa oko 350 raketa koje su nosile 60 tona eksploziva, naveli su zapadni mediji.

07:32

Blinken razgovarao sa Kameronom i Berbok

Američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je telefonom sa britanskim ministrom spoljnih poslova Dejvidom Kameronom i nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok o napadu Irana na Izrael.

Troje zvaničnika su se saglasili oko "važnosti najoštrije osude ovih napada i sprečavanja dalje eskalacije u regionu", saopšteno je iz Stejt departmenta.

Blinken je u razgovoru ponovo potvrdio "gvozdenu posvećenost sigurnosti Izraela", kao i da će SAD nastaviti da čine sve da "zaštite svoje ljude".

07:06

"Ovo je objava rata"

Izraelski predsednik Isak Hercog rekao je u jučerašnjem intervjuu za "Skaj Njuz" da je "Iranski napad bio objava rata Izraelu", a potom je postavio pitanje šta bi se dogodilo da je više od 300 projektila i dronova bilo ispaljeno na neku drugu zemlju.

"Šta biste uradili da je više od 300 projektila i dronova ispaljeno na Britaniju? Šta bi drugi uradili da su napadnuti na tako agresivan način kao što je Izrael napadnut sa četiri strane Bliskog istoka", pitao je Hercog.

07:05

"Iran je iskoristio svoje pravo na samoodbranu"

Iran je iskoristio svoje pravo na samoodbranu nakon što SAD, Francuska i Velika Britanija nisu dozvolile SB UN da prihvati izjavu o napadu Izraela na iranski konzulat u Damasku, izjavio je stalni predstavnik Irana pri UN Amir Said

Iravani na hitnoj sednici SB UN povodom napada Irana na Izrael.

Iravani je rekao da UN nisu ispunile svoju dužnost da održe međunarodni mir i bezbednost.

"Rusija je predložila saopštenje u kojem bi bio osudjen zločin, a koje su podržale Kina, Alžir i mnoge članice, ali su ga blokirale SAD, Velika Britanija i Francuska, naveo je Iravani.

On je istakao da, usled takvih okolnosti, Iran nije imao izbora, osim da iskoristi pravo na samoodbranu u okviru medjunarodnog prava, prenosi RIA Novosti.

Stalna misija Irana pri UN prethodno je saopštila da bi, da je Savet bezbednosti osudio izraelski udar na iranski konzulat i priveo odgovorne pred lice pravde, potreba da Iran uzvrati ''mogla da bude eliminisana.

Teheran je saopštio da ne traži dalju eskalaciju i da smatra je napadom na Izrael u subotu veče ''stvar rešena''.

07:05

"Iran mora biti zaustavljen. Može početi svetski rat"

Iran je napadom na Izrael prekršio Povelju UN i medjunarodno pravo, izjavio je izraelski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Gilan Erdan na hitnoj sednici Saveta bezbednosti UN povodom napada Irana na Izrael i pozvao Savet bezbednosti da uvede dodatne sankcije Teheranu.

"Savet bezbednosti mora da preduzme akciju i osudi Iran zbog njegovog terora", rekao je Erdan i pozvao zemlje da "uvedu sve moguće sankcije Iranu pre nego što bude prekasno", prenosi Glas Amerike.

On je na sednici Saveta bezbednosti UN naglasio da je Iran izvršio napad na Izrael sa 170 dronova, 120 balističkih i 30 krstarećih reketa, koje nose 60 tona eksplozivnog materijala.

Erdan je naveo da je napad izvršen iz Irana, Libana, Jemena, Sirije i Iraka.

"Iran i njegova ambicija za dominacijom moraju biti zaustavljeni. Rat može eskalirati u svetski", upozorio je Erdan.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: