Svet 0

14.04.2024.

16:14

Bajden uspeo da nagovori Netanjahua: Amerika sprečila eskalaciju?

Njujork Tajms objavio je da je Džo Bajden uspeo da odvrati Netanjahua da odobri pokretanje kontra udara na Iran.

Izvor: Blic.rs

Bajden uspeo da nagovori Netanjahua: Amerika sprečila eskalaciju?
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Podeli:

Prema izveštaju, nekoliko članova izraelskog ratnog kabineta bilo je za pokretanje brzog napada, ali je nedostatak ozbiljne štete koju je naneo Iran, pored Netanjahuovog razgovora sa Bajdenom, doveo do toga da je on otkazan.

Savetnik za komunikacije za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da će SAD "nastaviti da rade sa Netanjahuom i savetovati ga" u odgovoru na pitanje da li administracija veruje proceni izraelskog premijera o potencijalnom odgovoru na napad Irana.

On je rekao da veruje da širi rat nije neizbežan.

Kirbi je dodao da će SAD nastaviti da pomažu Izraelu da se odbrani. On dodaje i da SAD "ostaju na oprezu", rekavši da smo "veoma jasno stavili do znanja svim stranama, uključujući Iran, šta ćemo uraditi… i takođe koliko ćemo ozbiljno shvatiti sve potencijalne pretnje našem osoblju".

"Predsednik je bio jasan: ne želimo da vidimo ovu eskalaciju. Ne tražimo širi rat sa Iranom. Mislim da će nam naredni sati i dani reći mnogo," izjavio je Kirbi.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos? Komšijama preti talas bankrota

Bugarskim ugostiteljima i hotelijerima prete bankroti zbog rastućih cena električne energije u zemlji, a predstavnici ove industrije pozivaju vladu u Sofiji na hitnu intervenciju kako bi se sačuvala stabilnost sektora.

17:04

24.7.2024.

1 d

Podeli: