Svet 0

14.04.2024.

18:21

Mediji traže debatu: Jedan kandidat ih ostavio bez odgovora

Dvanaest američkih medijskih organizacija je danas pozvalo kandidate za američkog predsednika, Džozefa Bajdena i Donalda Trampa da pristanu na međusobne debate tokom kampanje, rekavši da je to tradicija koja je deo svake izborne kampanje još od 1976. godine.

Izvor: Beta

Mediji traže debatu: Jedan kandidat ih ostavio bez odgovora
Profimedia

Podeli:

Dok je Tramp koji je kandidat republikanaca izrazio spremnost da održi televizijsku debatu sa svojim demokratskim rivalom, aktuelni američki predsednik Bajden se još nije izjasnio u vezi toga.

ABC, CBS, CNN, Foks, PBS, NBC, NPR, Asošijeted Pres, C-SPAN, NjuzNejšon i Univision su potpisnici apela.

Bajden i Tramp su dva puta debatovali tokom kampanje 2020. godine. Treća debata je otkazana nakon što je Tramp, tada predsednik, bio pozitivan na COVID-19 i nije želeo da debatuje na daljinu. 

Upitan početkom marta da li planira da održi debatu sa Trampom, Bajden je odgovorio da to "zavisi od njegovog ponašanja", misleći na haotičnu debatu iz 2020. godine kada je u jednom trenutku svom suparniku rekao da "ućuti".

Menadžeri Trampove kampanje Suzi Vajls i Kris LaSivita su u javnom pismu prošle nedelje saopštili "da je predsednik Tramp voljan da debatuje bilo kada i bilo gde".

Bajdenov izborni štab je odbio da komentariše pismo medijskih organizacija, ukazujući na raniju izjavu predsednika. Nije bilo odgovora ni iz Trampovog štaba kampanje. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: