Svet 16

14.04.2024.

14:18

Napad na Izrael "prenaduvan"? Amerika je sve znala

Iran je obavestio SAD da će njihovi napadi na Izrael biti "ograničeni" i radi samoodbrane, izjavio je iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahjan na sastanku koji je danas održan sa stranim ambasadorima u Teheranu, javlja Rojters.

Izvor: Tanjug

Napad na Izrael "prenaduvan"? Amerika je sve znala
Mostafa Alkharouf/Anadolu/ABACAPRESS.COM/Profimedia

Podeli:

Iranske vlasti uputile su prethodno poruku zvaničnom Vašingtonu preko Švajcarske, upozorivši da će se američke baze naći na meti iranskih napada ako SAD podrže odmazdu Izraela za noćašnje vazdušne udare iranskih oružanih snaga, objavila je iranska državna televizija, preneo je Tajms of Izrael.

Teheran je upozorio da će ponovo izvesti snažniji napad ukoliko Izrael ili SAD uzvrate na sinoćnji iranski napad na Izrael tokom koga je lansirano više od 300 dronova i projektila.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

uživo Rusi zauzimaju; Ukrajina u mraku

Rat u Ukrajini – 844. dan. Nastavljaju se borbe širom Ukrajine, a Rusi su tokom prethodnog dana izveli seriju napada u Kijevskom, Hersonskom, Nikopoljskom i Donjeckom regionu, gde su poginule tri osobe.

22:29

16.6.2024.

52 min

Podeli: