Svet 0

14.04.2024.

10:00

Pucnjava u Čikagu: Povređeno osam ljudi, sedmogodišnja devojčica podlegla povredama

Osmoro ljudi je upucano, među njima troje dece, uključujući sedmogodišnju devojčicu koja je podlegla povredama, u obračunu povezanom sa rivalstvom lokalnih bandi u južnom delu Čikaga, saopštila je danas policija.

Izvor: Tanjug

Pucnjava u Čikagu: Povređeno osam ljudi, sedmogodišnja devojčica podlegla povredama
Shutterstock/ALDECA studio

Podeli:

Devojčica je sinoć upucana u glavu i podlegla je povredama, dok su jednogodišnji i sedmogodišnji dečak upucani više puta i u kritičnom su stanju, izjavio je zamenik šefa čikaške policije Don Džerom na brifingu za novinare održanom na mestu obračuna u 52. ulici u južnom delu grada, prenosi AP.

"Policija je reagovala na prijavu o pucnjavi oko 21 sata, ali kad je stigla na lice mesta zatekla je samo upucane, među kojima su, pored troje dece, bilo i odraslih starosti između 19 i 40 godina", rekao je Džerom.

Povređeni, koji su se zadesili na mestu krvavog obračuna zbog porodičnog okupljanja, prevezeni su u lokalne bolnice.

Prema rečima Džeroma, istraga je još u preliminarnoj fazi, ali očevici su rekli da su dve osobe pucale.

"Ovo nije bio slučajan čin nasilja, već je, po svemu sudeći, povezan sa rivalskim bandama. Bez obzira na motive za ovu pucnjavu, večeras je povređeno troje nevine dece, a jedno od njih je podleglo povredama", rekao je Džerom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: