Svet 0

14.04.2024.

8:51

Hamas odbio ponudu Izraela

Hamas je odbio ponudu koju je Izrael izneo za situaciju u Pojasu Gaze na pregovorima prošle nedelje u Kairu, saopštili su danas kabinet izraelskog premijera i obaveštajna agencija Mosad.

Izvor: Tanjug

Hamas odbio ponudu Izraela
Shutterstock/Anas-Mohammed

Podeli:

"Odbijanje predloga tri posrednika koji je uključivao i znatno veći prostor za fleksibilnost na izraelskoj strani, dokazuje da (lider Hamasa Jahja) Sinvar nije zainteresovan za humanitarni dogovor i za povratak talaca, već nastavlja da koristi tenzije sa Iranom pokušavajući da proširi poprište sukoba i postigne opštu eskalaciju u regionu", navedeno je u saopštenju, a prenosi Tajms of Izrael.

Dodaje se da će Izrael nastaviti da radi na postizanju svojih ciljeva i da će "prevrnuti svaki kamen kako bi, što je pre moguće, vratio 133 taoca iz Pojasa Gaze".

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: