Svet 11

13.04.2024.

11:55

Počelo je? Iranski komandosi upali na brod FOTO

Britanska vojska upozorila je da su se na brod u blizini Ormuškog moreuza možda ukrcali nepoznati ljudi.

Izvor: Tanjug

Počelo je? Iranski komandosi upali na brod FOTO
EPA-EFE/MEHDI DEHDAR

Podeli:

U upozorenju, Britanske pomorske trgovinske operacije nisu navele detalje o jučerašnjm ukrcavanju nepoznatih osoba u Omanskom zalivu kod lučkog grada UAE Fudžaire, preneo je AP.

Na video snimku, u koji je agencija imala uvid, komandosi su juče iz helikoptera upali na brod u blizini Ormuškog moreuza, za šta odbrambeni zvaničnik sa Bliskog istoka okrivljuje Iran.

On je pod uslovom da ne bude imenovan omogućio američkoj agenciji uvid u snimak.

Za sada se čini da je u pitanju helikopter koji koristi iranska paravojna Revolucionarna garda, koja je u prošlosti vršila napade na brodove.

Incident se dogodio u trenutku pojačanih tenzija između Irana i Zapada, posebno nakon navodnog izraelskog napada na iranski konzulat u Siriji. Iran nije saopštio da je zaplenio bilo kakav brod niti su iranski državni mediji objavili bilo kakav izveštaj o incidentu.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: