Svet 1

12.04.2024.

23:26

Otkriven plan terorističke grupe: Planirani napadi tokom Evropskog prvenstva; Policija ih osujetila

Četiri mladića uhapšena je u Dizeldorfu zbog planiranja terorističkog napada na nemačke gradove tokom Evropskog prvenstva.

Izvor: Telegraf.rs

Otkriven plan terorističke grupe: Planirani napadi tokom Evropskog prvenstva; Policija ih osujetila
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Podeli:

Njihova namera otkrivena je kada je policija intervenisala, sprečavajući ih da izvrše napad naoružani noževima i molotovljevim koktelima.

Ovo samo dodatno izazvalo zabrinutost za bezbednost tokom velikih sportskih događaja, posebno nakon pretnji terorističke grupe Islamske države da će ciljati utakmice Lige šampiona.

"Uhapsili smo grupu mladića od 15-16 godina, kada smo videli šta planiraju i upisali njihove grupne poruke na pametne telefone, ostali smo zapanjeni. Priznali su nam da se ovog leta planiraju napadi na nemačke gradove na EURO-u," kaže za Bild izvor iz nemačke policije.

Nemačka policija je u punoj pripravnosti, planirajući maksimalno pooštriti bezbednosne protokole, dok se šire spekulacije o mogućim terorističkim aktivnostima koje uključuju čak i napade dronovima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: