Svet 8

12.04.2024.

21:12

Ukrajina traži da se "ne paniči"; Rusima "otvoren prolaz", nemaju više čime da se brane

Novinar Bilda Julian Ropke rekao je u četvrtak da Ukrajina nema rakete za sisteme PVO Patriot i Iris-T. Vazduhoplovstvo Ukrajine je pozvalo da ne paniči.

Izvor: kyivpost

Ukrajina traži da se "ne paniči"; Rusima "otvoren prolaz", nemaju više čime da se brane
Profimedia

Podeli:

"Kao što sam rekao nedeljama ranije (i skoro mi niko nije verovao): Ukrajina je ostala bez raketa Patriot i Iris-T. Takođe, većina drugih zaliha protivvazdušnih sredstava je iscrpljena ili uništena“, napisao je novinar na društvenoj mreži Iks u četvrtak.

Ropke je rekao da zapadne zemlje sada imaju stotine sistema i hiljade odbrambenih projektila u skladištima koje Ukrajina trenutno očajnički traži.

"Nemam reči. Samo bes", dodao je on.

Kasnije je novinar objavio post sa putanjom ruskih raketa koje su pretprošle noći napale Ukrajinu.

"Pogledajte putanju projektila. Vazdušni prostor Kijeva je za njih sada slobodan prolaz. Stvarno smo zabrljali…", napisao je on.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

19 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

14 h

Podeli: