Svet 7

10.04.2024.

7:50

Volodimir Zelenski je spreman, kreće kontraofanziva?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da je Ukrajina razvila plan za novu kontraofanzivu.

Izvor: Tanjug

Volodimir Zelenski je spreman, kreće kontraofanziva?
Profimedia

Podeli:

"Da, imamo kontraofanzivni plan. Nemamo alternativu, ali ne mogu da dam datum", naglasio je Zelenski u intervjuu za Bild, napominjući da je za postizanje ovog cilja ukrajinskoj vojsci potrebno oružje, uključujući i oružje Sjedinjenih Američkih Država.

Prema njegovim rečima, Rusija ima više ljudi i oružja, ali, kako je naveo, ujedinjeni Zapad ima savremene sisteme naoružanja.

Komentarišući pozive za zamrzavanje rata, Zelenski je rekao da bi ruski predsednik Vladimir Putin ovu pauzu iskoristio da se pripremi za novi napad.

"Naravno, neki će se obradovati: "Da, uspeli smo da zamrznemo sukob, rakete ne lete", ali to je samo dok Rusija ne poveća proizvodnju i rezerve vojne opreme, raketa, dronova analizira sve greške koje su to priznale na početku“, istakao je ukrajinski lider.

Zelenski je rekao da ne isključuje veliki ruski napad na Harkov.

"Putin je želeo da zauzme Harkov jer je to za njega veliki simbol. Harkov je jedan od glavnih gradova Ukrajine, tako da ima veliko simbolično značenje, ali Ukrajina je spremna da osujeti planove Rusije za osvajanje. Činimo sve da se to ne dogodi", poručio je Zelenski.

On je priznao da su napadi Rusije na energetsku infrastrukturu uspešni.

''Ovo ima veliki uticaj na rat'', rekao je predsednik i dodao da napadi na objekte za snabdevanje energijom nanose veliku patnju stanovništvu i gradovima.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zatreslo se jako: Zemljotres jačine 7,4 stepena

Zemljotres jačine 7,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je u četvrtak uveče sever Čilea, u blizini granice sa Argentinom, a za sada nema izveštaja o povređenima ili većoj šteti, objavio je Američki geološki zavod.

7:18

19.7.2024.

1 d

Podeli: