Svet 5

09.04.2024.

10:07

Kakav šok, Rusi: Ovo vam je pogođeno prvi put, a to znači... VIDEO

Ruski raketni brod Serpuhov, koji je bio usidren u eksklavi Kaljinjingrad na Baltičkom moru, zapaljen je 7. aprila, saopštila je ukrajinska vojna obaveštajna služba.

Izvor: B92.net

Kakav šok, Rusi: Ovo vam je pogođeno prvi put, a to znači... VIDEO
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

U objavi na Telegramu, GUR je naveo da je požar "onesposobio" brod i da su mu "sredstva komunikacije i automatizacije potpuno uništena".

Vojna obaveštajna služba je takođe podelila snimak na kome se čini da se vidi kako požar izbija na brodu.

Izvor iz ukrajinske vojne obaveštajne službe potvrdio je Kijev independentu da iza ovog napada stoje njihovi operativci. Bio je to prvi takav napad na rusku pomorsku imovinu u Baltičkom moru.

Podsetimo, Ukrajina je poslednjih meseci intenzivirala svoje napade na ciljeve ruske Crnomorske flote na okupiranom Krimu, uspešno gađajući nekoliko brodova i primoravajući neka ruska plovila da se premeste u bezbednije vode.

Dmitro Pletenčuk, portparol ukrajinske mornarice, rekao je 30. marta da je ruska mornarica zbog toga povukla skoro sve svoje glavne brodove iz luka na okupiranom Krimu.

Prema sajtu ruske mornarice, Serpuhov je raketna korveta Bujan-M, duga je 74 metra (242 stope) i sadrži niz različitih sistema naoružanja.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: