Svet 0

08.04.2024.

19:26

Haos na Haitiju ne prestaje: Otet brod, razmena vatre trajala više od pet sati

Policija na Haitiju je danas saopštila da je vratila oteti brod nakon razmene vatre s lokalnim bandama koja je trajala celih pet sati.

Izvor: Beta

Haos na Haitiju ne prestaje: Otet brod, razmena vatre trajala više od pet sati
Shutterstock/ zef art

Podeli:

U saopštenju policije se navodi da su tokom te akcije blizu obale, nedaleko od glavnog grada Port-o-Prensa, dvojica policajaca ranjena a neutvrđeni broj članova bandi je ubijen.

Ta akcija predstavlja retku pobedu za policiju i tamošnje snage bezbednosti, koji se borie da uguše nasilje bandi još od kraja februara.

Policija navodi da je do otmice broda, koji se uputio u severni grad Kap-Haiti, došlo u četvrtak dok je isplovljavao iz luke Vero u Port-o-Prensu. Radio-televizija Metronom je prenela da su naoružani napadači oteli sve koji su bili na brodu i da su ukrali oko 10.000 veća pirinča koje je brod prenosio.

Najnovija pucnjava između policije i bandi dolazi više od mesec dana nakon što su naoružane osobe počele da napadaju ključnu vladinu infrastrukturu. Spalili su više policijskih stanica, napali glavni međunarodni aerodrom, koji je i dalje zatvoren za saobraćaj, i upali u dva najveća zatvora na Haitiju, oslobodivši više od 4.000 zatvorenika.

Zbog eskalacije nasilja premijer Arijela Anri je bio primoran da najavi podnošenje ostavke kada se formira prelazni predsednički savet.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: